COVID-19 în MOLDOVA  Mai multe detalii

Coronavirus: Creşteri record a infectaților şi spitalizaților în unele state americane

Coronavirus: Creşteri record a infectaților şi spitalizaților în unele state americane

Noile cazuri de infectare cu coronavirus şi spitalizările au atins niveluri record în mai multe state americane, inclusiv în Florida şi Texas, pe măsură ce sunt relaxate restricţiile.

Alabama a raportat duminică un număr record de cazuri noi pentru a patra zi consecutiv, transmite Știri.md cu referire la Stirileprotv.ro.

Alaska, Arizona, Arkansas, California, Florida, Carolina de Nord, Oklahoma şi Carolina de Sud toate au înregistrat un număr record de cazuri noi în ultimele trei zile, potrivit datelor Reuters, transmite news.ro.

Mulţi oficiali în domeniul sănătăţii ai statelor atribuie parţial aceste creşteri aglomerației din weekendul în care a fost sărbătorită Memorial Day, de la sfîrşitul lunii mai.


În Louisiana, care a fost unul dintre punctele fierbinţi ale epidemiei, numărul de noi cazuri a crescut din nou, cu peste 1.200, fiind cel mai mare după data de 21 mai.

La nivel naţional, s-au raportat sâmbătă peste 25.000 de cazuri noi, cel mai mare număr raportat pentru o zi de sâmbătă începînd cu data de 2 mai, în parte datorită creşterii semnificative a numărului de testări în ultimele şase săptămîni.

Poate mai îngrijorător pentru oficialii din domeniul sănătăţii este că multe dintre aceste state înregistrează şi un număr record de spitalizări.

Arkansas, Carolina de Nord, Texas şi Utah au avut un număr record de pacienţi care au fost internaţi în spitale sâmbătă. În Carolina de Sud, 69% până la 77% din paturile de spital sînt ocupate, în funcţie de regiune.

Deşi guvernatorul Utah a anunţat săptămâna trecută că majoritatea comitatelor statului vor întrerupe redeschiderea, majoritatea statelor nu iau în considerare o a doua închidere, întrucât se confruntă cu deficite bugetare şi cu o rată a şomajului de două cifre. Multe state au mers mai departe cu redeschiderile înainte de a fi îndeplinit recomandările guvernamentale privind rata infecţiilor.

New York, cel mai afectat stat, a utilizat ghiduri de sănătate pentru a instrui redeschiderea activităţilor, iar toţi indicatorii referitori la infecţii au continuat să scadă, respectiv cazuri noi, decese, spitalizări şi rate pozitive în rîndul persoanelor testate.

Cu toate acestea, guvernatorul Andrew Cuomo i-a avertizat duminică pe oficialii din New York City şi Long Island că redeschiderile lor sînt în pericol dacă nu opresc adunările publice mari, care ameninţă progresele în limitarea răspîndirii coronavirusului.

Cuomo a declarat că statul a primit recent 25.000 de reclamaţii pentru încălcări ale distanţării sociale şi a altor cerinţe de urgenţă, în mare parte în Manhattan şi Hamptons, comunităţi cu plaje aflate în partea de est a insulei Long Island.

”Da, există o posibilitate foarte reală de a inversa redeschiderea în acele zone”, a spus el la un briefing.

Teama că are loc un al doilea val de infecţii, sau că statele nu au reuşit să reducă primul val a determinat oficialii din domeniul sănătăţii să ceară populaţiei să poarte măşti şi să evite adunările mari.

Trump încă intenţionează să organizeze primul său miting de campanie de la începutul lunii martie, sîmbăta viitoare, la Tulsa, dar cei prezenţi vor trebui să fie de acord să nu acuze campania dacă contractează COVID-19.

Aproximativ o treime din cazurile noi înregistrate în statul Oklahoma provin din comitatul Tulsa, conform datelor statului. Departamentul de Sănătate Tulsa a declarat vineri că epidemia a fost legată de adunări în spaţii închise. Spitalizările şi procentul de teste pozitive la coronavirus au fost constante în acest stat.

”Sînt îngrijorat cu privire la grupurile mari de oameni care se adună în spaţii închise pentru o perioadă lungă de timp. Este imperativ ca oricine alege să găzduiască sau să participe la o adunare să ia măsuri pentru a păstra siguranţa”, a declarat Bruce Dart, directorul executiv al departamentului, într-o declaraţie în care a sfătuit oamenii participanţi la adunări să poarte măşti.

Trump a refuzat să poarte o mască la o serie de evenimente publice recente.

Urmărește-ne pe Facebook, dacă vrei să afli mai multe

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter


Știrile partenerilor noștri
loading...
Mai multe

Sondaj Toate

load