COVID-19 în MOLDOVA  Mai multe detalii

Coronavirus. Cea mai mare piaţă din Wuhan a fost redeschisă

Coronavirus. Cea mai mare piaţă din Wuhan a fost redeschisă

Peste 90 la sută dintre standurile din cea mai mare piaţă din Wuhan şi-au reluat activitatea după ce blocajul provocat de pandemia de Covid-19 a fost ridicat.

Mai multe imagini prezentate de presa de stat chineză arată cum vînzătorii de fructe de mare, legume şi peşte şi-au reluat, miercuri activitatea, scrie Daily Mail, transmite mediafax.ro.

Peste 3.600 de tarabe şi magazine şi-au redeschis porţile în piaţa Baishazhou, dar autorităţile au interzis comerţul cu animale sălbatice vii pentru a preveni răspîndirea coronavirusului.


Huanan este în continuare închisă de pe data de 1 ianuarie, dar autorităţile au deschis redeschiderea pieţei Baishazhou, situată la aproximativ 15 km sud de Huanan, şi locul care furnizează 70% din legumele şi alimentele congelate ale oraşului.

Activitatea în piaţă este permisă, însă, doar în anumite condiţii. Toate persoanele care ajung aici sînt verificate dacă au febră şi de asemenea, trebuie să dovedească cu ajutorul unei aplicaţii mobile, că nu sînt infectaţi cu noul coronavirus.

Baishazhou este, de asemenea, principalul loc de comercializare a racilor din China. Vînzătorii de aici vînd acum aproximativ 30 de tone de crustacee pe zi, comparativ cu 120 de tone pe zi cît se vindeau în anii precedenţi.

Înainte de pandemie, în jur de 3.000 de camioane veneau zilnic pentru aprovizionare. Acum, însă, doar una dintre cele patru intrări în piaţă este deschisă, iar vehiculele care ajung aici sînt verificate strict la intrare.

OMS a transmis că pieţelor de animale vii nu ar trebui să li se permită să vîndă animale sălbatice şi au cerut autorităţilor să aplice reglementările privind siguranţa şi igiena alimentară

Citește-ne pe Twitter, dacă vrei să afli mai multe

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter


Știrile partenerilor noștri
loading...
Mai multe

Sondaj Toate

load