TEMELE PRINCIPALE Toate Știrile

mai multeminimizează

Coronavirus a ajuns în Italia: primele două cazuri au fost confirmate

Coronavirus a ajuns în Italia: primele două cazuri au fost confirmate

Primele două cazuri de infectare cu noul coronavirus din China au fost confirmate în Italia. Vestea a fost dată de premierul Italiei, Giuseppe Conte, într-o conferință de presă susținută împreună cu ministrul sănătății.

Bolnavii sînt doi turiști chinezi din Wuhan, soț și soție, aflați de zece zile în Italia. Mai precis au ajuns la Milano, în data de 23 ianuarie.


După ce au vizitat mai multe orașe din Italia, au venit și la Roma și miercuri seară au acuzat simptomele specifice virusului. Au fost imediat preluați de o ambulanță și transportați la Institutul Național de Boli Infecțioase din Roma. Aici, cei doi au fost plasați în carantină, iar hotelul în care s-au cazat este în centrul unei operațiuni de verificare. Camera în care au dormit cei doi turiști a fost sigilată și va fi decontaminată.

Măsuri ulterioare ar putea fi aplicate și persoanelor care au intrat în contact cu cei doi turiști.

Cuplul făcea parte dintr-un grup și împreună au făcut un tur al Italiei. În momentul în care au fost confirmate suspiciunile, restul turiștilor se deplasau cu un autocar spre un alt oraș din apropierea Romei. Au fost activate procedurile de supraveghere sanitară și cu toții au fost recuperați și escortați de forțele de ordine pînă la Institutul de Boli Infecțioase.

Hotelul din centrul Romei a fost evacuat. Este un hotel de patru stele, cu 200 de camere și trei restaurante. O mașină de poliție staționează în fața hotelului, acolo unde deja s-au adunat grupuri de jurnaliști.

Pe de altă parte, toate cursele aeriene din și înspre China au fost anulate.

Dar cinci zboruri din Beijing, Shanghai, Hangzhou, Chongqing, Guangzhou sînt deja pe drum și sosirile sînt prevăzute vineri dimineață, între 5:22 și 7:00, la Roma și Milano. Rămîne de văzut ce măsuri vor adopta autoritățile.

Citește-ne pe Twitter, dacă vrei să afli mai multe

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter


Știrile partenerilor noștri
loading...
Mai multe

Sondaj Toate

load