COVID-19 în MOLDOVA  Mai multe detalii

Coreea de Nord a testat un lansator de rachete multiple

Coreea de Nord a testat un lansator de rachete multiple

Liderul nord-coreean Kim Jong Un a supervizat joi o nouă testare a unui “lansator de rachete multiple de foarte mare dimensiune”, a anunţat agenţia nord-coreeană KCNA.

Două proiectile au fost lansate în direcţia est din provincia Hamgyong de Sud şi s-au prăbuşit în Marea Japoniei, a precizat statul-major sud-coreean într-un comunicat.

Avînd „cunoştinţă despre informaţii legate de lansarea unei rachete nord-coreene”, Washingtonul a lansat un apel Phenianului „să evite provocările, să îşi respecte obligaţiile care decurg din rezoluţiile Consiliului de Securitate al Naţiunilor Unite şi să reia negocierile susţinute şi substanţiale îndeplinindu-şi datoria pentru a se ajunge la o denuclearizare completă”, potrivit unui comunicat al Departamentului de Stat.


Tirul a avut loc în ajunul celei de-a doua aniversări a primului tir cu o rachetă balistică, Hwasong-15, capabilă, potrivit experţilor, să lovească întreg teritoriul continental american.

„Tirurile repetate de rachete balistice din Coreea de Nord reprezintă o provocare serioasă nu doar pentru ţara noastră, dar şi pentru comunitatea internaţională”, a declarat presei prim-ministrul japonez Shinzo Abe.

Ultima serie de tiruri efectuate de Phenian a avut loc la 31 octombrie, cînd au fost lansate două rachete cu ajutorul unui „lansator supermasiv”, rachetele căzînd în apele mării între Coreea de Nord şi Japonia.

Tirul de joi ar fi similar celui de luna trecută, potrivit statului-major sud-coreean, care a făcut cunoscut că proiectilele au parcurs 380 de kilometri, atingînd o altitudine maximă de 97 de kilometri.

În baza rezoluţiilor ONU, Phenianul nu are dreptul să efectueze tiruri cu rachete balistice

Urmărește-ne pe Odnoklassniki, dacă vrei să afli mai multe

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter


Știrile partenerilor noștri
loading...
Mai multe

Sondaj Toate

load

Arhivă de ştiri