Coreea de Nord a furat peste 670 de milioane de dolari prin atacuri cibernetice

Coreea de Nord a furat peste 670 de milioane de dolari prin atacuri cibernetice

Coreea de Nord a încasat peste 670 de milioane de dolari prin intermediul atacurilor cibernetice, continuînd astfel să se sustragă sancţiunilor internaţionale, potrivit unui raport realizat de un grup de experţi ai ONU.


Raportul anual, care a fost distribuit de grupul de experţi în comitetul Consiliului de Securitate al ONU pentru sancţiunile contra Coreei de Nord, constată că Phenianul a lansat atacuri informatice asupra mai multor instituţii financiare de peste hotare, într-o vastă campanie de piraterie informatică.


Criptomonedele i-au pus la dispoziţie Phenianului un nou mod de a ocoli sancţiunile, fiind “mai greu de urmărit, mai uşor de ‘spălat’ şi independente de reglementări guvernamentale”, potrivit documentului, transmite Agerpres.


Între altele, Phenianul ar fi lansat cu succes atacuri vizînd tranzacţii cu criptomonede în Asia de cel puţin cinci ori în perioada ianuarie 2017 - septembrie 2018, pierderile totale fiind estimate la 571 milioane de dolari.


Grupul de experţi îndeamnă statele membre ale ONU să-şi “consolideze capacitatea de facilitare a unor schimburi de informaţii robuste” în privinţa atacurilor cibernetice nord-coreene cu alte guverne, precum şi cu instituţiile financiare.


Urmărește-ne pe Facebook, dacă vrei să afli mai multe

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Mai multe

Sondaj Toate

load