Coreea de Nord a cerut ajutor Vietnamului în legătură cu catastrofa umanitară

Coreea de Nord a cerut ajutor Vietnamului în legătură cu catastrofa umanitară

Coreea de Nord (RDNC) a cerut Vietnamului să îi împrumute 300 de mii de tone de produse alimentare. Despre acest lucru a anunțat, miercuri, ziarul sud-coreean Chunan Ilbo, citînd propriile sale surse de rang înalt.

Potrivit acestuia, cererea corespunzătoare a fost exprimată la întîlnirile cu conducerea vietnameză în timpul vizitei de la Hanoi din luna februarie a acestui an, a președintelui Consiliului de Stat al RDNC, Kim Jong-un. Guvernul vietnamez "a dat un răspuns pozitiv", se menționează în ziar.

După cum a anunțat anterior mass-media din RDNC, în perioada ianuarie-15 mai 2019, în republică au scăzut precipitații în medie de 56,3 mm, ceea ce a provocat cea mai gravă secetă din ultimii 100 de ani. Potrivit estimărilor Organizaţiei pentru Alimentaţie şi Agricultură a Naţiunilor Unite (FAO), în prezent mai mult de 10 milioane de persoane din republică se confruntă cu o lipsă de produse alimentare și nu există destule produse pînă la următoarea recoltă.

Motivul pentru aceasta este cea mai slabă recoltă din ultimii 10 ani, care a fost colectată în RDNC în 2018 din cauza condițiilor meteorologice nefavorabile. Misiunea FAO estimează că, în cazul în care anul acesta va fi, de asemenea, fără roadă din cauza secetei, milioane de cetățeni ai RDNC vor suferi de foame.
 

Urmărește-ne pe Odnoklassniki, dacă vrei să afli mai multe

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Mai multe

Sondaj Toate

load