TEMELE PRINCIPALE Toate Știrile

mai multeminimizează

Congresul SUA doreşte să aibă acces la discuţiile lui Trump cu Putin

Congresul SUA doreşte să aibă acces la discuţiile lui Trump cu Putin

Preşedintele Comisiei pentru Informaţii din Camera Reprezentanţilor, democratul Adam Schiff, a declarat că membrii Congresului Statelor Unite sînt hotărîţi să obţină acces la conversaţiile dintre preşedintele ţării, Donald Trump şi omologul său rus, Vladimir Putin, potrivit Reuters.


De asemenea, Schiff a declarat că membrii Congresului doresc să afle şi ce a discutat liderul de la Washington cu alţi lideri ai lumii. Dorinţa acestora vine în contextul în care există voci care spun că preşedintele american a pus în pericol siguranţa naţională, în urma publicării discuţiilor acestuia cu preşedintele Ucrainei, Volodimir Zelenski, în cadrul cărora liderul de la Casa Albă îi solicita omologului său investigarea fostului vicepreşedinte Joseph Biden.


„Cred că nevoia primordială este protejarea securităţii Statelor Unite. Şi trebuie să vedem dacă în cadrul discuţiilor cu alţi lideri ai lumii, mai ales în cele cu Putin, preşedintele ne-a pus în pericol securitatea, crezînd că asemenea fapte i-ar aduce beneficii în campania electorală”, a spus Schiff.


Donald Trump este suspectat că ar fi cerut Ucrainei investigarea fostului vicepreşedinte Joseph Biden, favorit pentru a deveni candidatul Partidului Democrat la funcţia de preşedinte al SUA. "Dacă recentele informaţii apărute în presă sînt adevărate, înseamnă că preşedintele a discutat cu un lider străin despre investigaţii care să îl vizeze pe un adversar politic în scrutinul din SUA. Aceasta este definiţia abuzului de putere în mod corupt", se arată în scrisoare.


Nancy Pelosi, preşedintele Camerei Reprezentanţilor din SUA, a anunţat lansarea unei investigaţii parlamentare care ar putea conduce la iniţierea procedurii demiterii preşedintelui Donald Trump. „Săptămîna aceasta, preşedintele Donald Trump a recunoscut că i-a cerut preşedintelui Ucrainei să comită acţiuni care să îl ajute pe el din punct de vedere politic. Prin urmare, Camera Reprezentanţilor iniţiază astăzi o anchetă oficială în sensul demiterii. Le cer celor şase comisii să demareze investigaţiile sub această umbrelă”, a declarat Nancy Pelosi. „Preşedintele trebuie tras la răspundere. Nimeni nu este mai presus de lege”, a subliniat aceasta.


Citește-ne pe Twitter, dacă vrei să afli mai multe

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter


Mai multe

Sondaj Toate

load