Concursul de cărat soții și-a desemnat cîștigătorii

Concursul de cărat soții și-a desemnat cîștigătorii

În Finlanda a avut loc o nouă ediţie a campionatului mondial de cărat neveste. Zeci de cupluri s-au aliniat la start şi au concurat pe un traseu plin de obstacole, spre deliciul spectatorilor.


Sportul originar din Finlanda are o poveste veche de câteva secole şi câştigă tot mai mulţi fani în întreaga lume.


Zeci de cupluri din 12 ţări au luat parte la ediţia din acest an a campionatului de cărat soţii, organizat în oraşul finlandez Sonkajarvi. Concurenţii au alergat cu partenerele în spate pe un traseu de aproape 260 de metri, plin cu obstacole. Nu au lipsit accidentele, cum a fost cazul unui tânăr care s-a prăbuşit cu tot cu greutate, dar a reuşit să se ridice şi să ducă cursa la final.


Pe primul loc s-a clasat un cuplu din Lituania, care a reuşit să încheie traseul într-un minut şi şase secunde, la doar câteva zeci de sutimi distanţă de campionul mondial en-titre, un finlandez care şi-a adjudecat ultimele şase ediţii ale competiţiei.


De data asta, însă, a venit la start cu o parteneră nouă, pesemne încă neobişnuită cu rigorile unei competiţii sportive.


În ciuda numelui, în cursă nu participă doar cuplurile căsătorite, iar organizatorii spun că bărbaţii pot fura soţia unui vecin - o referire la originile acestui sport, despre care se spune că a fost inventat în urmă cu peste 200 de ani de o bandă de hoţi care furau femei şi fugeau cu ele în spate.


Citește-ne pe Twitter, dacă vrei să afli mai multe

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Mai multe

Sondaj Toate

load