TEMELE PRINCIPALE Toate Știrile

mai multeminimizează

Compozitorul filmului sovietic „Mimino”, a murit

Compozitorul filmului sovietic „Mimino”, a murit

Compozitorul georgian, Giya Kancheli s-a stins din viață la 85 de ani, în una din clinici din Tbilisi, unde își făcea tratament, transmite IMEDI, citat de meduza.io.


Giya Kancheli s-a născut în 1935, în Tbilisi, Georgia, unde și-a făcut studiile la Conservator.


Kancheli a scris șapte simfonii și ceea ce el numește o liturghie pentru viola și orchestra, numită Mourned by the Wind. Cea de-a patra simfonie a primit premiera americană, cu Orchestra Philadelphia sub Yuri Temirkanov, în ianuarie 1978, cu mult timp înainte de înghețarea culturală a Statelor Unite împotriva culturii sovietice. Glasnost i-a permis lui Kancheli să-și recapete expunerea, iar el a început să primească comisioane frecvente, precum și spectacole în Europa și America de Nord.


Pentru a patra sa simfonie „În memoria lui Michelangelo”, Kancheli a fost distins cu Premiul de Stat al URSS în 1976, transmite aceeași sursă.


Giya Kancheli a fost distins cu titlul de Artist al Poporului din URSS.


Kancheli a scris și muzică pentru multe filme sovietice populare. Printre ele se numără „Mimino”, „Kin-dza-dza”, „Nu plîngeți”, „Pașaport” și multe altele.Citește-ne pe Telegram, dacă vrei să afli mai multe

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Mai multe

Sondaj Toate

load