COVID-19 în MOLDOVA  Mai multe detalii

Companiile aeriene sînt nevoite să opereze zboruri fantomă din cauza coronavirusului

Companiile aeriene sînt nevoite să opereze zboruri fantomă din cauza coronavirusului

Companiile aeriene recurg la ”zboruri fantomă” din cauza coronavirusului, din cauza regulilor europene care forțează operatorii să ”se țină” de zborurile anunțate, pentru că altfel își pot pierde locurile alocate pentru zboruri.

Liniile aeriene au preferat să consume tone de carburant pe ”zboruri fantomă”, fără călători, ca să nu își piardă locurile de zbor rezervate. Acestea riscă să revină altor companii dacă nu au loc cel puțin 80% dintre zborurile anunțate, conform regulilor europene, notează Business Insider.

Cererea pentru călătorii a scăzut, pe tot globul, în contextul fricii de pandemie. Acest lucru a făcut ca operatorii să zboare cu avioane goale în sau din țări europene, a costuri foarte mari, explică The Sunday Times.


Joi, secretarul pentru Transporturi al Marii Britanii, Grant Shapps, a scris către Airport Coordination Limited (ACL – companie independentă care operează sloturile de zbor – n. r.) și a cerut ca regulile să fie suspendate, pe perioada pandemiei, pentru a preveni toate pagubele economice și de mediu.

Reguli pentru zboruri

”Sunt îngrijorat, în mod particular, că pentru a satisface regula 80/20, liniile aeriene vor fi nevoite să zboare cu foarte puțini pasageri, sau chiar goale, pentru a-și păstra locurile. Un astfel de scenariu nu este acceptabil. Nu este în interesul industriei, pasagerilor sau mediului și trebuie evitat”, a scris Shapps.

ACL a suspendat, deja, regulile pentru zborurile spre și dinspre Hong Kong și China. Rămîn, însă, valabile pentru toate celelalte zboruri.

Asociația Internațională a Transporturilor Aeriene a estimat că pandemia de coronavirus poate să ducă la pierderi de 113 miliarde de dolari la nivel mondial pentru industria aeriană.

Urmărește-ne pe Odnoklassniki, dacă vrei să afli mai multe

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter


Știrile partenerilor noștri
loading...
Mai multe

Sondaj Toate

load