COVID-19 în MOLDOVA  Mai multe detalii

Compania aeriană Lufthansa anunță de cînd va relua zborurile

Compania aeriană Lufthansa anunță de cînd va relua zborurile

Lufthansa, care discută cu guvernul german un program de salvare de peste 9 miliarde de deuro, va relua zborurile către 20 de destinaţii de la jumătatea lunii iunie, inclusiv către unele centre de vacanţă, a declarat duminică un purtător de cuvînt al companiei, transmite Reuters.

Între aceste destinaţii se află Mallorca, Creta, Rhodos, Feroe, Veneţia, Ibiza şi Malaga, a spus purtătorul de cuvînt, adăugînd că zborurile vor porni de la aeroportul din Frankfurt. Alte destinaţii vor fi anunţate la sfîrşitul săptămînii, a spus aceasta. Publicaţia Bild am Sonntag a scris prima despre acest subiect.

Extinderea numărului de destinaţii are loc la mai puţin de două săptămîni după ce Lufthansa a prezentat planurile de a relua zborurile către destinaţii precum Los Angeles, Toronto şi Mumbai, începînd din iunie, pe măsură ce se pregăteşte să îşi reia activităţile care au fost practic blocate din cauza crizei cornavirusului. Lufthansa a anunţat joi că se află în negocieri avansate cu guvernul german pentru a ceda statului o participaţie de 20% în schimbul unei injecţii de capital. Bild am Sonntag a relatat, fără să citeze surse, că împrumutul va trebui returnat pînă la sfîrşitul anului 2023.


Într-un interviu acordat duminică televiziunii ZDF, ministrul german al Economiei, Peter Altmaier, a spus că Lufthansa va trebui să ramburseze împrumutul de îndată ce va reveni la profit. ”Asta ar putea dura cîţiva anu. Nimeni nu ştie în avans”, a spus Altmaier.

Urmărește-ne pe Facebook, dacă vrei să afli mai multe

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter


Știrile partenerilor noștri
loading...
Mai multe

Sondaj Toate

load