Comisia Europeană a anunțat viitoarea majorare a prețului vizelor Schengen

Comisia Europeană a anunțat viitoarea majorare a prețului vizelor Schengen

Autoritățile UE au inițiat elaborarea reformei sistemului de emitere a documentelor de intrare, ceea ce va facilita obținerea de vize, dar valoarea taxei va crește.


Comisia Europeană a anunțat elaborarea unor amendamente la regulile de eliberare a vizelor în UE, menite să faciliteze intrarea în spațiul Schengen pentru cei care traversează legal frontierele.


Una dintre principalele modificări va fi reducerea semnificativă a termenului limită de eliberare a vizelor - de la 15 la 10 zile. Totodată, cererea de viză poate fi depusă nu cu trei luni înainte de călătorie, ci cu șase luni, iar procedura de perfectare și depunere a cererii se prevede să se transforme în una electronică.


În plus, țărilor care fac parte din spațiul Schengen li s-a sugerat să permită emiterea vizelor pe termen scurt direct la frontieră. Cu toate acestea, eliberarea acestor vize va fi limitată, iar beneficiarii acestora vor putea să rămînă doar în țara pentru care se eliberează viza.


În același timp, turiștii care vin în mod regulat în UE pot conta pe eliberarea accelerată a vizelor pe termen lung cu intrări multiple, cu un termen de valabilitate cuprins între 1 și 5 ani.


Deoarece înăsprirea standardelor va conduce la creșterea cheltuielilor, CE intenționează să majoreze valoarea taxelor consulare pentru beneficiarii de viză. În prezent, comisionul standard este de 60 euro, ca urmare a reformei  se preconizează majorarea acestuia pînă la 80 euro.


Citește-ne pe Twitter, dacă vrei să afli mai multe

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Mai multe

Sondaj Toate

load