COVID-19 în MOLDOVA  Mai multe detalii

Comisar italian: Sezonul turistic în Europa nu va fi compromis

Comisar italian: Sezonul turistic în Europa nu va fi compromis

Uniunea Europeană vrea să salveze vacanța de vară a europenilor, spune comisarul pentru economie Paolo Gentiloni. Comisia prezintă astăzi o strategie pentru salvarea sectorului turistic.

Pandemia de COVID-19 a lovit puternic turismul din întreaga Europă. Comisarul pentru economie crede însă că, în pofida noului coronavirus, concediile din această vară pot fi salvate, ”cu respectarea unor măsuri de securitate și restricții”, informează EURACTIV.ro.

Comisia Europeană prezintă miercuri recomandări pentru sectorul hotelier și pentru agențiile de turism. CE va propune eliminarea treptată a controalelor la frontieră și a restricțiilor de călătorie între statele membre. Ambele măsuri vor ajuta la salvarea sezonului turistic.

Niciun alt sector nu a avut mai mult de suferit ca turismul, a declarat Gentiloni într-un videointerviu acordat mai multor publicații, relatează Süddeutsche Zeitung. Prin urmare, turismul se numără printre acele ramuri ale economiei care vor beneficia cel mai mult pachetul de sprijin pe care-l pregătește Comisia Europeană.


În cursul acestei luni, CE intenționează să prezinte o nouă propunere pentru bugetul 2021-2027, precum și un program de reconstrucție aferent. Acest program este conceput pentru a sprijini statele membre în vederea reconstrucției economice post-pandemie.

Comisia Europeană estimează că pandemia va reduce cu cel puțin 400 de miliarde de euro veniturile turismului global, în acest an.

Potrivit unui document consultat de Euractiv.com, Comisia Europeană va veni astăzi cu un plan în trei pași pentru redeschiderea granițelor în interiorul Uniunii, pe baza unei liste a zonelor cu răspîndire scăzută a virusului, realizată de Centrul European de Prevenire și Control al Bolilor (ECDC).

Comisia cere ca măsurile să se aplice non-discriminatoriu și recomandă o acțiune coordonată a statelor membre privind impunerea unor măsuri comune de igienă și distanțare socială atunci cînd vor fi reluate serviciile de transport.

Documentul prevede și un plan de acțiune pentru a limita efectele unui al doilea val de infectare.

Urmărește-ne pe Odnoklassniki, dacă vrei să afli mai multe

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter


Știrile partenerilor noștri
loading...
Mai multe

Sondaj Toate

load