TEMELE PRINCIPALE Toate Știrile

mai multeminimizează

CNN: Acordurile stabilite între Moscova și Ankara sînt umilitoare pentru SUA

CNN: Acordurile stabilite între Moscova și Ankara sînt umilitoare pentru SUA

Acordurile stabilite de Președintele Rusiei, Vladimir Putin, și omologul său turc, Recep Tayyip Erdoğan, privind patrularea comună a sectorului din nordul Siriei constituie un eșec al SUA.


Opinia a fost exprimată de jurnaliștii americani.


Astfel, reporterii postului de televiziune CNN consideră că înțelegerile atinse de Moscova și Ankara sînt umilitoare pentru partea americană. Acestea dau dovadă de faptul că în procesul de formare a viitorului Siriei nu este loc pentru SUA.


„Cel mai mare ghinionist geopolitic în această afacere este Washingtonul. Retragerea rapidă a trupelor americane care au lăsat kurzii în pericol a fost un cadou pentru Putin”, scrie în reportajul CNN.


Șeful Ministerului Apărării al Rusiei, Serghei Șoigu, după încheierea cu succes a negocierilor între lideri ambelor țări „a declarat că a venit timpul ca americanii să plece din Siria”. Probabil astfel jurnaliștii americani au înțeles cuvintele ministrului, potrivit cărora SUA ar mai avea 1,5 ore pentru a-și onora obligațiile.


Corespondenții postului de televiziune american au mai menționat că aviația rusă a făcut posibilă victoria Președintelui Siriei, Bashar al-Assad în război.


Citește-ne pe Twitter, dacă vrei să afli mai multe

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter


Mai multe

Sondaj Toate

load