COVID-19 în MOLDOVA  Mai multe detalii

Cîți bani sînt necesari pentru a opri încălzirea globală

Cîți bani sînt necesari pentru a opri încălzirea globală

Omenirea trebuie să investească 300 de miliarde de dolari pentru a stopa creșterea nivelului de gaze de seră și să ”cumpere” un interval de 20 de ani, în care să rezolve problema încălzirii globale, potrivit experților de mediu de la ONU, citați de Bloomberg.

Banii trebuie investiți în recuperarea terenurilor aride, a căror utilizare în scopuri agricole duce la absorbția naturală de carbon.

300 de miliarde de dolari. Aceștia sînt banii de care avem nevoie pentru a limita creșterea nivelului de gaze de seră și să ”cumpărăm” 20 de ani, timp în care să dezvoltăm tehnologii capabile să rezolve problema încălzirii globale.

Este echivalentul PIB-ului dintr-o țară ca Chile sau cheltuielile militare ale întregii lumi pentru 60 de zile. Suma nu este pentru a finanța tehnologii ecologice sau soluții inovative, ci pentru uzul simplu, practica seculară de a închide milioane de tone de carbon în cea mai exploatată și mai superficial tratată resursă naturală: pămîntul. „Am pierdut funcția biologică a pămîntului.


Trebuie să o regăsim”, a spus Barron J. Orr, expert la Convenția de Combatere a Deșertificării din cadrul ONU. ”Dacă reușim să facem asta, transformăm pămîntul într-o mare parte a soluției de rezolvare a schimbărilor climatice”, adaugă expertul ONU.

Rene Castro Salazar, director general adjunct al Organizației pentru Hrană și Agricultură a ONU, susține că din cele 2 miliarde de hectare de teren arabil degradate din cauza folosirii greșite, a pășunatului excesiv, defrișării sau alte cauze, 900 de milioane pot fi recuperate.

Urmărește-ne pe Facebook, dacă vrei să afli mai multe

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter


Știrile partenerilor noștri
loading...
Mai multe

Sondaj Toate

load