Transnistria stiri: 1423
Eurovision stiri: 506
Preşedintele stiri: 3999

Cîte bombe nucleare deține regimul lui Kim Jong Un

20 aug. 2020,, 01:30   Externe
2570 0

Potrivit unui raport militar american, Coreea de Nord ar deține pînă în acest moment 60 de bombe nucleare și aproape 5.000 de tone de arme chimice, transmite stirileprotv.ro.

În raportul „Tactica Coreei de Nord”, care a fost publicat luna trecută, armata americană a declarat că este puțin probabil ca țara să renunțe la stocul său, adăugând că le folosește ca pe un element de descurajare pentru țările care vor să schimbe regimul, transmite Daily Mail.

Raportul estimează între 20 și 60 de bombe și menționează că țara are o capacitate de a produce șase dispozitive noi în fiecare an. De asemenea, Coreea de Nord ar putea obține pînă la 100 de bombe nucleare pînă la sfîrșitul anului 2020.

„Coreea de Nord s-a bazat pe arme nucleare, deoarece liderii săi au considerat că amenințarea unui atac nuclear va împiedica alte țări să acționeze pentru a schimba regimul”, se arată în raport.

Armata americană mai precizează că regimul deține între 2.500 și 5.000 de tone de arme chimice și că într-o situație de conflict, „este foarte probabil” ca aceasta să le utilizeze.


O rachetă ar putea ucide 50.000 de oameni

Statele Unite sînt îngrijorate și de faptul că regimul lui Kim Jong Un ar putea folosi antraxul sau variola, menționînd că dacă este aplicat pe o rachetă și lansat spre Seul, spre exemplu, doar un kilogram de antrax ar putea ucide 50.000 de oameni.

Mai mult decît atît, Coreea de Nord ar fi dezvoltat abilități de război cibernetic, folosind peste 6.000 de hackeri.

„Coreea de Nord poate desfășura cu succes activități computerizate din propriul teritoriu. Are capacitatea distribuită de a ajunge la calculatoarele de oriunde din lume, atît timp cît sînt conectate la internet”, se mai subliniază în raport.

O bombă ar fi dus la prăbușirea parțială a unui munte din Coreea de Nord

Coreea de Nord nu a testat un dispozitiv nuclear sau o rachetă pe distanțe lungi din 2017, când a precizat că și-a încheiat cursa pentru „Bombă”, în ciuda scepticismului internațional.

Unii specialiști cred chiar că a testat o bombă termonucleară în subteran, al cărei impact a fost atît de puternic, încît a făcut ca muntele de deasupra să se prăbușească parțial.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?