Cît cîntărește cea mai mare tumoare pe creier din lume

Cît cîntărește cea mai mare tumoare pe creier din lume

Chirurgii din oraşul indian Mumbai au extirpat o tumoare pe creier de 1,87 kilograme de la un bărbat de 31 de ani, aceasta fiind, în opinia specialiştilor respectivi, cea mai mare tumoare cerebrală din lume, informează DPA, citată de Agerpres.

Operaţia, care a durat şapte ore, a avut loc pe 14 februarie la Spitalul Nair.

Ştirile despre această procedură nu au apărut însă decît recent după ce spitalul s-a asigurat că intervenţia chirurgicală a avut succes, în condiţiile în care pacientul - Santlal Pal - şi-a revenit după operaţie, au indicat joi medicii de la această instituţie.

„Tumoarea a fost atît de mare, încît părea că un alt cap se afla în vîrful capului pacientului", a declarat prin telefon din Mumbai unul dintre membrii echipei de chirurgi, Srikanth Balasubramaniam.

„Am verificat arhiva în care se indică că recordul anterior a fost dat de extirparea unei tumori cerebrale de 1,4 kilograme, tot la Mumbai", a adăugat el.

Din cauza tumorii, Pal nu a mai putut vedea şi a devenit anemic. Potrivit doctorilor, în urma intervenţiei, bărbatul îşi va recăpăta gradual vederea şi starea de sănătate.

Pal, de profesie comerciant, a trăit cu tumoarea timp de trei ani. El a fost refuzat de medicii de la trei spitale, care i-au spus că tumoarea lui este inoperabilă. 

Citește-ne pe Twitter, dacă vrei să afli mai multe

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Mai multe

Sondaj Toate

load