Cît a costat vizita surorii lui Kim Jon-un în Coreea de Sud

Cît a costat vizita surorii lui Kim Jon-un în Coreea de Sud

Cît a costat vizta surorii lui Kim Jon-un în Coreea de Sud. Coreea de sud a cheltuit 240 de milioane de woni, adică aproximativ 224.000 de dolari, pentru a o găzdui pe Kim Yo Jong, sora liderului suprem al Coreei de Nord, Kim Jong-un, și a angajaților ei, în decursul celor trei zile de vizită în contextul Jocurilor Olimpice de Iarnă din Pyeongchang.

Potrivit televiziunii americane CNBC, banii au fost cheltuiți, în cea mai mare parte, pe cazare, hrană și transport, pentru cei patru membri ai delegației, plus cei 18 angajați din personalul delegației, a spus un oficial din Ministerul Reunificării de la Seul, care a dorit să rămînă anomin.

Sora dictatorului de la Phenian a fost cazată la un hotel de lux din estul Seulului, iar pe durata vizitei de trei zile, Kim Yo Jong și ceilalți membri ai delegației au călătorit între Seul și locațiile din Pyeongchang unde se desfășoară competițiile olimpice.

Săptămîna trecută, executivul de la Seul a aprobat un buget de peste două milioane de euro pentru acoperirea cheltuielilor întregii delegații nord coreene la Jocurile Olimpice de Iarnă 2018.

Factura cuprinde cheltuieli de transport, cazare, mîncare și alte cheltuieli ale celor 229 de majorete și cei aproximativ 140 de artiști, a punctat Ministerul Unificării din Coreea de Sud.

 

Citește-ne pe Twitter, dacă vrei să afli mai multe

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Sondaj Toate

load