Cîntecul unei balene rare, înregistrat pentru prima dată în istorie

Cîntecul unei balene rare, înregistrat pentru prima dată în istorie

Pentru prima dată în istorie, oamenii de ştiinţă au înregistrat ceea ce pare a fi cîntecul de dragoste al uneia dintre cele mai rare specii de balene de pe Pămînt, a anunţat miercuri Administraţia Naţională a  Oceanului şi Atmosferei (NOAA), potrivit Reuters.


O balenă japoneză din Nordul Pacifului şi-ar fi chemat printr-un cîntec al nefericitului în dragoste un potenţial partener, acesta fiind înregistrat de către cercetători în Marea Bering, în apropiere de coasta Alaskăi.  


Biologii marini l-au clasificat ca pe o chemare asemănătoare unui cîntec datorită tiparului de sunete special şi, deşi nu pot decît să-i intuiască sensul, aceasta ar fi un ritm melodic al unui animal acvatic care nu are un partener.   Oamenii de ştiinţă  - care supraveghează populaţiile de mamifere marine ameninţate - au auzit ritmurile „melodice” încă din 2010, însă nu şi-au putut da seama de la ce specie de balene provine, a spus Jessica Crance de la NOAA al Centrului Ştiinţific al Pescuitului din Alaska.  


La acel moment, ceaţa densă nu le-a permis să vadă animalul, însă s-au convins că e vorba de o balenă japoneză după ce au analizat o serie de date acustice mai vechi, iar apoi au şi zărit animalul, într-o expediţie de explorare, în 2017.   


                                                  


Urmărește-ne pe Facebook, dacă vrei să afli mai multe

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Mai multe

Sondaj Toate

load