Cine sînt turiștii care nu vor avea voie să se mai urce pe măgari în Grecia

Cine sînt turiștii care nu vor avea voie să se mai urce pe măgari în Grecia

În Santorini, în sezonul turistic, poți vedea oriunde turiști cărați de măgari pe cele 520 de trepte care urcă spre orașul Fira.


Însă acum autoritățile au lansat o campanie prin care îi roagă pe turiști să nu mai accepte această „formă de transport”, care are un impact considerabil asupra animalelor.


Măgarii au început să sufere de probleme ale coloanei, fac bătături de la șa și suferă inclusiv de epuizare, avertizează autoritățile. Animalele sînt obligate să facă 4-5 călătorii dus-întors zilnic, în temperaturi care depășesc adeseori 30 de grade Celsius, pentru a transporta turiștii.


Primarul orașului, Nikos Zorzos, a declarat că va începe o campanie pentru a descuraja aceste practici și va colabora inclusiv cu companiile de ferryboat-uri care transportă turiștii.


„Măgarii și catîrii fac parte din tradiția noastră. Propietarii lor, în special cei tineri, au înțeles că trebuie să ne preocupăm și de sănătatea animalelor”, a declarat acesta.


Anul trecut, ministrul pentru dezvolytare rurală din Grecia a interzis ca animalele să care o povară mai mare de 100 de kilograme sau mai mare de o cincime din greutatea lor. De asemenea, proprietarii sînt obligați să asigure bunăstarea animalelor, le este interzis să folosească la muncă animale bolnave, rănite sau gestante și trebuie să le hrănească și să le adape din containere curate.


Citește-ne pe Twitter, dacă vrei să afli mai multe

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Mai multe

Sondaj Toate

load