Cine dă peste 100 milioane de dolari pentru reconstrucția catedralei Notre Dame

Cine dă peste 100 milioane de dolari pentru reconstrucția catedralei Notre Dame

Soțul actriței Salma Hayek, miliardarul francez François-Henri Pinault, oferă aproape 113 milioane de dolari pentru reconstrucția catedralei Notre-Dame din Paris, distrusă în incendiul de luni seară.


Pinault a anunțat marți că va dona 113 milioane dolari din fondurile firmei de investiții a familiei sale, Artemis, „pentru a ajuta la reconstrucția completă a Notre-Dame”, scrie ziarul francez Le Figaro.


Miliardarul, în vîrstă de 56 de ani, este președintele grupului Kering din Paris, care deține mărcile de lux Gucci, Yves Saint Laurent, Balenciaga și Alexander McQueen. François-Henri Pinault  s-a căsătorit cu Salma Hayek în 2009. Cuplul deține o reședință în apropiere de catedrala veche de 8 secole.


„Ca mulți alții, sînt profund șocată și tristă să văd că o frumusețe ca Notre-Dame e transformată în scrum. Te iubesc, Paris”, a scris Salma Hayek pe Instagram, postînd și o fotografie cu Notre-Dame sub flăcări.


Tatăl lui François-Henri Pinault, Francois Pinault, de 82 de ani, are o avere estimată la 37,3 miliarde de dolari, potrivit Bloomberg. Contribuția familiei Pinault este prima donație majoră pentru reconstrucția monumentului istoric distrus luni seară într-un incendiu devastator.


Incendiul de la Catedrala Notre-Dame din Paris a reușit să fie controlat după ore bune de luptă cu flăcările mistuitoare. Originea focului – care a izbucnit luni seara de undeva de pe acoperișul catedralei – încă nu a fost stabilită. A fost deschisă o anchetă, care privilegiază ipoteza unui accident. Notre-Dame de Paris era cel mai vizitat monument istoric din Europa.


Urmărește-ne pe Odnoklassniki, dacă vrei să afli mai multe

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Mai multe

Sondaj Toate

load