COVID-19 în MOLDOVA

Cînd va începe procesul de judecată în cazul Karinei Țurcan

Cînd va începe procesul de judecată în cazul Karinei Țurcan

La Curtea de la Moscova pe 15 septembrie va avea loc ședința preliminară în dosarul fostului membru al Consiliului Inter RAO, Karina Țurcan, acuzată de spionaj.

Potrivit "Interfax", despre acest lucru a anunțat purtătoarea de cuvînt a Judecătoriei Uliana Solopova.

Ea a reamintit că în dosar există materiale clasificate, de aceea procesul va fi închis.

Avocatul lui Țurcan, Ivan Pavlov, a menționat anterior că, din cauza secretizării dosarului, acuzatei și avocaților săi, la etapa de familiarizare cu materialele anchetei, li s-a interzis efectuarea oricăror extrase sau copii ale documentelor. Din această cauză, ei au fost nevoiți să învețe pe de rost nouă volume ale dosarului.


Țurcan a fost reținută în vara anului 2018 și de atunci se află în arest, cu excepția perioadei de la 16 ianuarie 2020 până la 7 februarie, cînd una dintre instanțe a eliberat-o sub interdicția anumitor acțiuni.

Potrivit avocaților, ancheta consideră că pe 16 august 2004, ea "a devenit un agent, care a exercitat o colaborare confidențială cu serviciile speciale moldovenești", după ce în data de 21 aprilie 2015 " la Moscova a primit versiunea electronică a proiectului documentului Ministerului Energetic despre anumite aspecte ale acțiunilor companiilor energetice pe canalul cooperării internaționale" și pe 29 septembrie 2015", a transmis acest document serviciului special din Moldova".

Țurcan nu-și recunoaște vina. Apărarea insistă asupra falsificării dovezilor anchetei.

Urmărește-ne pe Odnoklassniki, dacă vrei să afli mai multe

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter


Mai multe

Sondaj Toate

load