COVID-19 în MOLDOVA

Cînd am putea scăpa de pandemia de COVID-19

Cînd am putea scăpa de pandemia de COVID-19

Premierul britanic Boris Johnson a recunoscut că guvernul său a făcut greşeli în modul în care a gestionat pandemia de coronavirus, în cadrul unui interviu televizat difuzat sîmbătă, cu prilejul împlinirii unui an de cînd a preluat şefia executivului, relateazză agerpres.

"Bineînţeles, sînt lucruri pe care nu le facem bine şi învăţăm tot timpul", a declarat Johnson în interviul pentru Sky News.

"Trebuie să înveţi din greşeli cît de rapid posibil", a declarat liderul conservator, estimînd că partea cea mai rea a crizei sanitare se va termina "pînă la mijlocul anului viitor".

Marea Britanie a fost cea mai dur lovită ţară din Europa în termeni de număr de cazuri de coronavirus, mulţi experţi prognozînd un al doilea val de infectări în această toamnă.

Guvernul lui Boris Johnson a fost aspru criticat pentru modul în care a gestionat criza coronavirusului, mai mulţi experţi catalogînd reacţia executivului drept tardivă şi greşită.

Prim-ministrul însuşi a fost spitalizat cu COVID-19, boala provocată de noul coronavirus, dar între timp s-a restabilit.

Înainte de a contracta virusul, el s-a lăudat cu faptul că a strîns mîinile unor pacienţi infectaţi.

"Nu am înţeles virusul în modul în care ne-am fi dorit în primele cîteva săptămîni şi luni", a spus Johnson vineri seară într-un interviu pentru BBC.

Capacitatea virusului de a se răspîndi asimptomatic de la o persoană la alta a fost subestimată, a observat el.

Întrebat dacă măsurile de izolare au venit prea tîrziu în Marea Britanie, Johnson s-a limitat doar să spună că existau "întrebări foarte deschise" la care oamenii de ştiinţă trebuiau să răspundă.

Urmărește-ne pe Odnoklassniki, dacă vrei să afli mai multe

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter


Mai multe

Sondaj Toate

load