COVID-19 în MOLDOVA  Mai multe detalii

Cîinii vor fi dresați să găsească pacienții asimptomatici la COVID-19

Cîinii vor fi dresați să găsească pacienții asimptomatici la COVID-19

Universitatea din Pennsylvania a lansat un program de antrenare a cîinilor, pentru a afla dacă pot detecta cazurile de COVID-19, la fel cum pot mirosi drogurile.

Centrul veterinar al celebrei universităţi desfăşoară un studiu în cadrul căruia vor instrui opt cîini, care vor fi expuşi unor mostre ale pacienţilor infectaţi cu noul coronavirus pentru a vedea dacă pot să detecteze virusul.

Cîinii care participă la acest studiu sînt deja capabili să detecteze diferite maladii, transmite LiveScience.

De fapt, centrul veterinar al universităţii realizează astfel de programe din 2013, cînd a fost demarată o investigaţie pentru a afla dacă cîinii sînt capabili să detecteze cancerul ovarian; în prezent ei sînt folosiţi pentru a detecta şi afecţiuni precum diabetul sau anevrismul.


Dacă studiul dă rezultate satisfăcătoare, universitatea asigură că utilizarea preliminară a cîinilor pentru a detecta coronavirusul va începe din iulie.

Cîinii pot fi deosebiţi de utili în detectarea, mai ales a persoanelor asimptomatice, care nu prezintă simptome dar răspîndesc virusul.

“Ar fi ceva similar cu ceea ce se întîmplă în aeroporturi, unde cîinii sînt folosiţi pentru a găsi materiale explozibile sau droguri”, a explicat unul dintre cercetători, potrivit Agerpres.

SUA au depăşi miercuri un milion de cazuri pozitive de COVID-19, care a provocat cel puţin 61.000 de decese în întreaga ţară, potrivit bilanţului realizat de Universitatea John Hopkins.

Urmărește-ne pe Odnoklassniki, dacă vrei să afli mai multe

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter


Știrile partenerilor noștri
loading...
Mai multe

Sondaj Toate

load