TEMELE PRINCIPALE Toate Știrile

mai multeminimizează

China: Viața a mii de animale de companie, în pericol

China: Viața a mii de animale de companie, în pericol

Mii de animale de companie din Wuhan riscă să moară de foame, după ce stăpînilor lor li s-a interzis să intre în oraș sau au fost plasați în carantină din cauza epidemiei de coronavirus, scrie Digi24.

Aproximativ 5000 de animale au rămas singure în case, potrivit unui voluntar care își riscă viața zi de zi pentru a le hrăni și a le elibera din locuințe. Sute de persoane, blocate în alte zone ale țării din cauza carantinei, l-au contactat deja pe bărbat pentru a le salva companionii necuvîntători.


„Alături de o echipă de voluntari am salvat, din ianuarie pînă în prezent, peste 1000 de animale”, a declarat voluntarul, sub protecía anonimatului.

„Dacă nu interveneam, toți cîinii și pisicile ar fi murit în case înainte de întoarcerea stăpînilor lor”, a adăugat și Du Fan, președintele Asociației de Protecție a animalelor din Wuhan. „Este responsabilitatea noastră să le ajutăm”.

Un alt caz cutremurător s-a petrecut în provincia Hubei, în urma carantinei. Un copil cu dizabilități a murit după ce tatăl său a fost plasat în carantină de autoritățile locale. În urma tragediei, doi oficiali au fost demiși.

Comisia națională de sănătate din China a anunțat că rata mortalității în cazul coronavirus este de 2,1% la nivel național. Cifra este mai mare în provincia Hubei, unde se află orașul Wuhan - 3,1%.

Urmărește-ne pe Facebook, dacă vrei să afli mai multe

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter


Știrile partenerilor noștri
loading...
Mai multe

Sondaj Toate

load