COVID-19 în MOLDOVA  Mai multe detalii

China va impune sancțiuni ca răspuns la legea SUA

China va impune sancțiuni ca răspuns la legea SUA

China condamnă adoptarea în SUA a legii ”Privind autonomia Hong Kongului”, a declarat Ministerul de Externe al RPC într-o declarație.

Anterior, liderul american Donald Trump a declarat că a semnat legea și un decret prezidențial privind tragerea la răspundere a Beijingului pentru acțiunile sale în ceea ce privește Hong Kong. Documentul prevede impunerea sancțiunilor împotriva persoanelor și companiilor străine implicate în încălcarea declarației britanice și chineze din 1984 și a legii fundamentale a RPC, care determină situația acestei regiuni ca o zonă administrativă specială a țării, scrie ria.ru.

"Proiectul de lege a SUA cu rea intenție calomniază legea securității naționale din Hong Kong, conține amenințări cu privire la introducerea de sancțiuni împotriva Chinei, serios încalcă dreptul internațional și normele fundamentale ale relațiilor internaționale, este o implicare în treburile din Hong Kong și în treburile interne ale Chinei. Guvernul chinez condamnă drastic acest lucru și se este ferm împotrivă", a comentat Ministerul chinez de Externe.


Se subliniază că "pentru a-și proteja propriile interese legitime, Beijingul va întreprinde măsurile de răspuns necesare și va impune sancțiuni împotriva cetățenilor americani și organizațiilor americane care au o astfel de atitudine".

În plus, potrivit declarației Ministerului chinez de Externe, China este gata să contracareze intervenția din exterior în afacerile Hong Kongului, iar orice încercare a SUA de a împiedica punerea în aplicare a legii privind securitate națională este sortită eșecului.

Partea chineză a cerut din nou Washingtonului "să-și corecteze greșelile și să nu pună în aplicare așa-numita Lege privind autonomia Hong Kongului", precum și să înceteze orice intervenție în treburile interne ale țării.

Urmărește-ne pe Facebook, dacă vrei să afli mai multe

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter


Știrile partenerilor noștri
loading...
Mai multe

Sondaj Toate

load