COVID-19 în MOLDOVA  Mai multe detalii

TEMELE PRINCIPALE Toate Știrile

mai multeminimizează

China se reîntoarce la normalitate după criza provocată de coronavirus

China se reîntoarce la normalitate după criza provocată de coronavirus

Redeschiderea parţială a complexului Disneyland şi a magazinelor Ikea, precum şi închiderea spitalelor temporare sînt semne care indică reîntoarcerea treptată a Chinei la normalitate după o lună şi jumătate de restricţii cauzate de epidemia de coronavirus, notează AFP.

În ţara unde COVID-19 şi-a făcut apariţia la sfîrşitul lui 2019, epidemia dă semne de regres de mai bine de cîteva săptămîni, în timp ce virusul continuă să se propage în restul lumii. Chiar dacă restricţiile impuse continuă să fie draconice, iar mulţi locuitori preferă să rămînă izolaţi la domiciliu, cu fiecare zi, numărul pietonilor şi automobiliştilor creşte pe străzile din Beijing, transmite NOI.md cu referire la digi24.ro.

Capitala rămîne departe de afluenţa obişnuită, iar mijloacele de transport în comun sînt, în cea mai mare parte, în continuare goale. Puţini locuitori se aventurează afară din locuinţe fără să poarte o mască de protecţie.


Însă, la Wuhan (centrul ţării), oraşul cu 11 milioane de locuitori considerat centrul epidemiei, mai multe semne indică un sfîrşit progresiv al măsurilor de carantină impuse pe 23 ianuarie.

Semnul regresului epidemiei în acest oraş, unde au fost înregistrate pe departe cele mai multe cazuri de contaminare din ţară, 14 dintre cele 16 spitale de campanie inaugurate pentru pacienţii contaminaţi au fost deja închise, potrivit agenţiei Xinhua.

Două spitale, unul instalat într-o fabrică, celălalt pe un stadion, şi-au închis porţile duminică după ce au externat 61 de pacienţi vindecaţi. Aceste spitale aveau o capacitate totală de 2.000 de bolnavi, a precizat agenţia de presă oficială.

„Ziua pe care o aşteapă toată lumea nu ar trebui să fie prea departe”

Un înalt oficial din ţară a dat de înţeles vineri că izolarea provinciei Hubei, a cărei capitală este Wuhan, ar putea lua sfîrşit în curînd. "Ziua pe care o aşteapă toată lumea nu ar trebui să fie prea departe", a declarat pentru presă Ding Xiangyang, secretar general adjunct al guvernului.

Contactaţi de AFP, locuitori ai provinciei şi-au arătat nerăbdarea de a putea ieşi din case, în special în regiunile din Hubei unde niciun caz de contaminare nu a mai fost anunţat în ultimele săptămîni.

Vizita de săptămîna trecută a unui înalt oficial al regimului comunist la Wuhan a fost perturbat de criticile locuitorilor aflaţi în carantină, care denunţau aparente probleme de aprovizionare.

Autorităţile din provincie au ordonat pe 20 februarie companiilor să nu-şi reia activitatea înainte de data de 10 martie. Unităţi esenţiale, precum supermarketuri şi farmacii, au rămas cu toate însă deschise.

Vecină cu Hubei, provincia Anhui (est) a anunţat că ultimii săi trei pacienţi au fost externaţi, a anunţat luni Xinhua.

În nord-vest, provincia din zona montană Qinghai se pregăteşte să redeschidă o parte dintre şcoli pe parcursul săptămînii.

Ikea îşi redeschide magazinele

La Shanghai, complexul Disneyland s-a redeschis parţial luni. Parcul de distracţii propriu-zis rămîne închis, însă "un număr limitat" de magazine, restaurante şi un hotel îşi reiau activităţile, a declarat compania americană.

Gigantul suedez din domeniul mobilei Ikea a anunţat la rîndul său în weekend că a redeschis mai mult de jumătate dintre cele circa 30 de magazine pe care le deţine în China.

Coronavirusul a provocat decesul a încă 22 de persoane pe teritoriul ţării, potrivit bilanţului zilnic furnizat luni de autorităţi. Este cel mai mic număr comunicat din data de 27 ianuarie.

Numărul zilnic de noi contaminări a scăzut la rîndul său la 40, reprezentînd cel mai redus nivel de la primele bilanţuri realizate începînd cu luna ianuarie.

În afară de patru, toate au fost înregistrate la Wuhan.

Bilanţul cumulat al deceselor pe teritoriul ţării a ajuns la 3.119. Peste 80.700 de persoane au fost infectate.

Urmărește-ne pe Odnoklassniki, dacă vrei să afli mai multe

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter


Știrile partenerilor noștri
loading...
Mai multe

Sondaj Toate

load