TEMELE PRINCIPALE Toate Știrile

mai multeminimizează

China confirmă: noul tip de coronavirus se transmite de la om la om

China confirmă: noul tip de coronavirus se transmite de la om la om

Noul virus care a îmbolnăvit sute de oameni în China și a provocat trei decese este transmisibil de la om la om, au confirmat, luni, experții din Comisia Națională pentru Sănătate de la Beijing.

Astfel, Zhong Nanshan, un renumit specialist in patologii respiratorii si coordonator al echipei, a informat ca pentru doua cazuri detectate in provincia Guangdong a fost confirmată transmiterea de la om la om, potrivit Xinhua.

Zeng Guang, epidemiolog-șef la Centrul chinez pentru prevenirea și controlul bolilor, a declarat că epidemia de pneumonie provocată de noul tip de coronavirus poate fi stopata daca autoritatile implementeaza imediat un set de masuri.

Virusul provine din aceeasi familie de coronavirusuri ca Severe Acute Respiratory Syndrome - SARS (Sindromul Respirator Acut Sever), care a omorat aproape 800 de oameni la nivel global in timpul epidemiei din 2002/03, care a debutat tot in China.

Simptomele includ febra mare si dificultati de respiratie, similare cu multe alte afectiuni respiratorii, ceea ce implica complicatii in diagnosticare.

Comisia Nationala pentru Sanatate din China a anuntat, duminica, intensificarea eforturilor de preventie, dar a recunoscut ca nu cunoaste inca sursa virusului.

Actiunile companiilor farmaceutice si ale producatorilor de masti din China au crescut luni, ca urmare a epidemiei.

Epidemia este unul dintre cele mai importante subiecte discutate pe platforma chineza de socializare Wibo, unde multi dintre utilizatori si-au exprimat ingrijorarea.

Urmărește-ne pe Odnoklassniki, dacă vrei să afli mai multe

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter


Știrile partenerilor noștri
loading...
Mai multe

Sondaj Toate

load