COVID-19 în MOLDOVA  Mai multe detalii

China atenționează Marea Britanie să nu înceapă „un nou Război Rece”

China atenționează Marea Britanie să nu înceapă „un nou Război Rece”

China a avertizat Marea Britanie să nu dezvolte „un nou Război Rece” între Est şi Vest prin atitudinea sa cu privire la modul în care ţara din Asia a gestionat pandemia.

Ambasadorul chinez la Londra a acuzat politicienii britanici de otravirea relaţiilor cu Beijingul, acuzîndu-i că sînt depedenţi de mentalitatea de război rece prin compararea Chinei cu URSS.

China a avertizat Marea Britanie să nu dezvolte un nou război rece după ce Guvernul Boris Johnson s-a alăturat criticilor globale asupra modului cum Beijingul a gestionat epidemia de coronavirus, relatează Mediafax.

Liu Xiaoming, ambasadorul chinez din Mare Britanie, a spus că politicienii britanici pot otrăvi relaţia dintre China şi Marea Britanie.


„Este regretabil că unii politicieni din Marea Britanie sînt blocaţi în mentalitatea de război rece şi compară China cu URSS, militînd pentru un nou război rece. Dacă vor continua, ei vor otrăvi relaţia dintre China şi Marea Britanie, dar şi efortul internaţional de solidaritate fix în momentul cînd acesta este cel mai necesar”, a adăugat Liu Xiaoming.

Un număr important de politicenii britanici, conservatori, cer reevaluarea relaţiilor cu China şi ruperea înţelegeri de dezvoltare a tehnologiei 5G de către firma chineză Huawei.

Un bloc s-a format în parlamentul din Marea Britanie numit "China Reserch Group" care are ca scop convingerea premierului Boris Johnsos să ia măsuri împotriva Chinei, precizează surse pentru Business Insider.

Săptămîna trecută Guvernul Boris Johnson a susţinut organizarea unei anchete care să stabilească originea noului coronavirus.

Urmărește-ne pe Facebook, dacă vrei să afli mai multe

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter


Știrile partenerilor noștri
loading...
Mai multe

Sondaj Toate

load