COVID-19 în MOLDOVA  Mai multe detalii

Cernobîl: Focul a fost stins

Cernobîl: Focul a fost stins

Incendiul care a izbucnit la Cernobîl din 4 aprilie a fost stins marți, 14 aprilie, anunță Ministerul de Interne al Ucrainei, menționînd că în zonă nu mai există foc deschis, ci doar o mocnire ușoară.

Șeful interimar al inspecției ecologice, Egor Firsov, a menționat, citat de unian.ua, că un rol important, pe lîngă circa 500 de persoane și 110 unități tehnice, a avut și ploaia.

Potrivit acestuia, nivelul de radiație se încadrează în normele admisibile.


Ieri, 13 aprilie, Express scria că mai multe țări, printre care Republica Moldova și Romînia, ar putea fi afectate de fumul degajat.

Directorul Agenției de Mediu, Veaceslav Dermenji, a precizat pentru ZdG că R. Moldova nu a fost afectată de norul de fum.

Totodată, Administrația Națională a Meteorologiei din Romînia a comunicat că „în cursul zilei de marți, 14 aprilie, și în prima parte a nopții de 14-15 aprilie, direcția dominantă a vîntului va fi dinspre nord către sud, astfel că tendința de evoluție a norului de fum va fi de deplasare către sud, respectiv spre sud-vestul Ucrainei, zona Odesa. Ulterior, din a doua parte a nopții de 14-15 aprilie, circulația aerului se va reorienta și se va realiza predominant dinspre vest către est-sud-est apoi spre nord-est, astfel că tendința de evoluție a norului de fum va fi de îndepărtare către estul Ucrainei și apoi spre Rusia”.

Hromadske notează că incendiul în zona de excludere din jurul centralei nucleare de la Cernobîl a izbucnit la 4 aprilie. Sursa menționează că suspect în acest caz este un bărbat de 27 de ani, care a spus că a dat foc la gunoi și iarbă pentru a se distra.

Citește-ne pe Twitter, dacă vrei să afli mai multe

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter


Știrile partenerilor noștri
loading...
Mai multe

Sondaj Toate

load