Cererea SUA de a dezvălui averea lui Putin a amuzat Kremlinul

Cererea SUA de a dezvălui averea lui Putin a amuzat Kremlinul

Kremlinul consideră că proiectul de lege privind dezvăluirea activelor lui Vladimir Putin, propus de congresmenii Statelor Unite, reprezintă nişte „încercări rusofobe", pe care Moscova le tratează cu ironie.


Acest lucru a fost declarat de secretarul de presă al președintelui rus, Dmitri Peskov, transmite RIA Novosti. În opinia sa, această inițiativă nu prea merită a fi luată în serios.


Peskov a adăugat că este puțin probabil ca Putin să știe despre ea, dar şeful statului va lua cunoştinţă de această inițiativă dacă va citi mesajul relevant în rezumatele de presă, care se pregătesc pentru el.


„Totuşi, în general, vedem că, în ultima perioadă, legislatorii Statelor Unite ale Americii preferă să se ocupe foarte intens de problemele Federației Ruse, ale șefului statului și ale altor oficiali de rang înalt. Sincer să fiu, chiar au puţine alte preocupări?", a declarat purtătorul de cuvînt al președintelui rus.


Anterior, deputații Camerei Reprezentanților din Congresul SUA, Valdez Deings și Eliza Stephanik, au prezentat proiectul de lege „Cu privire la transparența în raport cu [președintele rus] Vladimir Putin".


Documentul cere serviciului naţional de informaţii să investigheze situația financiară a președintelui rus și a membrilor familiei sale, inclusiv activele, investițiile financiare, conturile bancare și să dezvăluie aceste informații Congresului american. Documentul mai prevede şi căutarea „celor mai importanți și mai înalți" politicieni străini și oameni de afaceri din Rusia din anturajul lui Putin.


Urmărește-ne pe Odnoklassniki, dacă vrei să afli mai multe

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Mai multe

Sondaj Toate

load