COVID-19 în MOLDOVA  Mai multe detalii

Ceremonie istorică în Japonia. Împăratul Naruhito urcă, astăzi, pe tronul Crizantemei

Ceremonie istorică în Japonia. Împăratul Naruhito urcă, astăzi, pe tronul Crizantemei

Japonia organizează marţi ceremonii publice marcînd urcarea pe Tronul Crizantemei a împăratului Naruhito, un eveniment istoric prin care succesorul lui Akihito îşi va proclama mandatul în faţa poporului nipon şi a demnitarilor din 194 de ţări, relatează EFE.

Naruhito, 59 de ani, este cel de-al 126-lea împărat al Japoniei și primul născut după cel de-Al Doilea Război Mondial. El și-a preluat prerogativele imperiale la data de 1 mai anul acesta, după ce tatăl său, Akihito, a devenit primul monarh japonez care a abdicat în ultimii 200 de ani, scrie descopera.ro.

Ceremonia va debuta cu ritualul privat în care Naruhito „îşi va proclama” ascensiunea în faţa strămoşilor din vechea dinastie imperială.


Cîteva ore mai tîrziu, alături de soţia sa, împărăteasa Masako, Naruhito va participa la evenimentul principal, organizat în cea mai frumoasă sală a Palatului imperial – Camera pinilor (Matsu-no-Ma).

Într-un veşmînt ceremonial, în nuanţe de auriu arămiu – culoare destinată doar împăratului -, Naruhito îşi va proclama ascensiunea de pe tronul „Takamikura”.

Împărăteasa Masako, diplomat educat la Universitatea Harvard din SUA, va purta şi ea un veşmînt elaborat, extrem de greu, numit „junihitoe”, şi va sta aşezată alături de împărat, pe un tron uşor mai mic.

În ceremonie vor fi folosite o oglindă sacră, o sabie veche şi bijuterii familiei, obiecte specifice care atestă legitimitatea împăratului.

La ceremonia de întronare, care reprezintă şi trecerea oficială de la Era Heisei (perioada de domnie a împăratului emerit Akihito), la Era Reiwa a împăratului Naruhito, participă aproximativ 2.500 de invitaţi, printre care 70 de şefi de stat şi de guvern din întreaga lume. Invitații la eveniment vor lua parte la un banchet organizat de cuplul imperial, urmînd ca în seara zilei următoare să participe la un dineu organizat de premierul Shinzo Abe şi soţia acestuia.


Citește-ne pe Telegram, dacă vrei să afli mai multe

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter


Știrile partenerilor noștri
loading...
Mai multe

Sondaj Toate

load