COVID-19 în MOLDOVA

Cercetătorii din Marea Britanie au identificat șase forme principale de COVID-19

Cercetătorii din Marea Britanie au identificat șase forme principale de COVID-19

Cercetătorii de la Royal College din Londra au identificat șase forme de bază ale bolii cauzate de coronavirusul de tip nou COVID-19.

Potrivit postului de televiziune Sky News, acestea diferă una de cealaltă în funcție de simptome, ceea ce permite evaluarea riscului apariției unor complicații grave și spitalizarea pacientului, transmite tass.ru.

Deși trei principalele simptome ale infecției de coronavirus sînt tusea, febra ridicată și pierderea mirosului, s-a constatat că prezența sau absența unor simptome mai puțin răspîndite sau rare poate indica cît de greu va decurge boala într-un caz sau altul.


În prima și a doua formă de COVID-19, determinate de oamenii de știință, există simptome caracteristice gripei: fără sau cu temperatură. A treia formă (gastrointestinală) se caracterizează prin absența tusei, dar cu diaree, pierderea poftei de mîncare și creșterea temperaturii corpului. Aceste trei forme sînt caracterizate ca condițional ușoare, deoarece în dezvoltarea lor numai 1,5% - 4,4% dintre pacienți au nevoie de asistență respiratorie.

În cazul celorlalte trei forme ale bolii, acest indicator a fost de 8,6%, 9,9% și, respectiv, 19,8%. În cea de-a patra formă a bolii, la principalele simptome se adaugă sentimentul de oboseală, iar a cincea este însoțită și de confuzie și durere musculară. Cea de-a șasea și cea mai severă formă a bolii, în care jumătate dintre pacienți au fost spitalizați, se caracterizează prin pierderea poftei de mîncare, diaree și dureri abdominale, combinate cu dificultăți respiratorii, dureri în piept și mușchi, oboseală și confuzie.

Potrivit cercetătorilor, pacienții care au prezentat forme mai severe de COVID-19 au fost în medie mai în vîrstă și au prezentat o sănătate mai slabă, prezența surplusului de greutate și a bolilor cronice, inclusiv a diabetului și a bolilor respiratorii.

Urmărește-ne pe Odnoklassniki, dacă vrei să afli mai multe

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter


Știrile partenerilor noștri
Mai multe

Sondaj Toate

load