COVID-19 în MOLDOVA  Mai multe detalii

TEMELE PRINCIPALE Toate Știrile

mai multeminimizează

Cercetători: Toate țările din lume pot trece la energia verde pînă în 2050

Cercetători: Toate țările din lume pot trece la energia verde pînă în 2050

Cercetătorii de la Universitatea Stanford au prezentat un nou plan conform căruia toate țările din lume pot trece la energia verde pînă în 2050.

Acesta va necesita o investiție de 73 de trilioane de dolari SUA.

Oamenii de știință au estimat că toate cele 143 de țări pot trece la surse ecologice de energie pînă în 2050. Conform planului cercetătorilor, acest lucru va ajuta la reducerea cererii globale a tipurilor de producție dăunătoare cu mai mult de jumătate pe parcursul a 30 de ani. Ei vor folosi tehnologiile deja existente, ceea ce va ajuta la prevenirea „celor mai catastrofale consecințe ale schimbărilor climatice”.

Noul plan va necesita o investiție comună în mărime de 73 de trilioane de dolari, o parte dintre care va fi folosită la crearea de noi tehnologii. Acestea includ metode care vor reduce emisiile dăunătoare de la mijloacele de transport pe uscat și maritime, precum și trecerea majorității industriei la energia ”verde”. Deși o trecere completă către 2050 poate părea prea optimistă, cercetătorii au remarcat că pot realiza acest lucru chiar mai devreme.

Urmărește-ne pe Facebook, dacă vrei să afli mai multe

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter


Știrile partenerilor noștri
loading...
Mai multe

Sondaj Toate

load