Cel puţin zece decese în urma intemperiilor din Europa

Cel puţin zece decese în urma intemperiilor din Europa

Intemperiile generate de Furtuna Friederike, care a degajat rafale de vînt de peste 200 de kilometri pe oră, au cauzat cel puţin zece decese în Belgia, Olanda, Germania şi Italia, şi au forţat autorităţile să suspende traficul feroviar şi aerian în unele zone din aceste ţări, informează agenţia Dpa.


Mai multe aeroporturi din zonele afectate au fost nevoite să-şi întrerupă activitatea din motive de siguranţă.


În cursul zilei de joi, autorităţile germane au anunţat că Furtuna Friederike a atins pentru cîteva ore nivelul de intensitate specific unui uragan.


Viteza medie a vîntului s-a ridicat la aproximativ 130 de km/h la apogeu, fiind înregistrate însă şi rafale cu peste 200 de km/h în vestul Germaniei.


Furtuna a forţat serviciul meteorologic olandez să emită o atenţionare de cod roşu, astfel că toate transporturile feroviare şi aeriene au fost suspendate începînd cu după-amiaza zilei de joi. Mai multe vehicule au fost răsturnate de vîntul puternic, blocînd unele şosele.


Traficul feroviar în Belgia a fost uşor afectat de intemperii, în special din cauza obiectelor căzute pe şine din cauza vîntului puternic. Portul Gent a fost închis, potrivit agenţiei de ştiri Belga.


Şase persoane au decedat în Germania, inclusiv doi pompieri implicaţi în operaţiuni de salvare. Celelalte victime au murit în accidente rutiere provocate de vremea nefavorabilă sau în urma căderii unor copaci.


Două decese s-au înregistrat şi în Olanda şi unul în Belgia, toate trei fiind cauzate de căderea unor copaci sau crengi.


Un bărbat a căzut de pe o clădire în Italia, din cauza vîntului puternic, decedînd în urma acestui incident.


Autorităţile au îndemnat cetăţenii să nu iasă din case pînă la îmbunătăţirea condiţiilor meteo.


Din cauza intemperiilor, compania feroviară Deutsche Bahn a suspendat circulaţia trenurilor pe distanţe lungi.


Citește-ne pe Telegram, dacă vrei să afli mai multe

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Mai multe

Sondaj Toate

load