COVID-19 în MOLDOVA  Mai multe detalii

Cel puțin 7000 de cadre medicale au murit din cauza COVID-19

Cel puțin 7000 de cadre medicale au murit din cauza COVID-19

O nouă analiză a Amnesty International a constatat că, de la începutul pandemiei și pînă acum, cel puțin 7000 de lucrători medicali au fost răpuși de coronavirus. Din acest total, cel puțin 1320 de decese au fost înregistrate în Mexic (cel mai mare număr cunoscut pentru o singură țară), transmite zugo.md.

Un număr mare de decese în rîndul lucrătorilor din domeniul sănătății se mai atestă în SUA (1077) și în Brazilia (634), unde ratele de infecție și deces au fost ridicate pe tot parcursul pandemiei, precum și în Africa de Sud (240) și India (573), unde rata infecțiilor a crescut în ultimele luni.

„La multe luni de la începutul pandemie, lucrătorii din domeniul sănătății mor în continuare la rate oribile în țări precum Mexic, Brazilia și SUA, în timp ce răspîndirea rapidă a infecțiilor în Africa de Sud și India arată necesitatea ca toate statele să ia măsuri.


Trebuie să existe o cooperare globală pentru a se asigura că toți lucrătorii din domeniul sănătății beneficiază de echipamente de protecție adecvate, astfel încât aceștia să-și poată continua activitatea vitală fără a-și risca propria viață”, a declarat Steve Cockburn, șeful departamentului Justiției Sociale al Amnesty International.

Țările cu cel mai mare număr estimat de lucrători din domeniul sănătății care au decedat din cauza COVID-19 includ: Mexic (1320), SUA (1077), Marea Britanie (649), Brazilia (634), Rusia (631), India (573), Africa de Sud (240), Italia (188), Peru (183), Iran (164) și Egipt (159).

Urmărește-ne pe Facebook, dacă vrei să afli mai multe

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter


Știrile partenerilor noștri
loading...
Mai multe

Sondaj Toate

load