COVID-19 în MOLDOVA  Mai multe detalii

Cel mai scump bilet la deschiderea Jocurilor Olimpice de la Tokyo

Cel mai scump bilet la deschiderea Jocurilor Olimpice de la Tokyo

Organizatorii Jocurilor Olimpice de vară de la Tokyo, care se vor desfăşura în perioada 24 iulie - 9 august 2020, au lansat miercuri un portal internet pe care sînt oferite detalii legate de orele de disputare şi preţul tichetelor pentru probele din cadrul acestei competiţii, cu cîteva zile înaintea startului vînzării biletelor de intrare.

Acest nou site precizează tarifele celor 339 de evenimente din cadrul celor 33 de discipline olimpice, preţurile mergînd de la 2.500 de yeni (aproximativ 20 de euro) pînă la extravaganta sumă de 300.000 de yeni (2.380 de euro) pentru cele mai bune locuri la ceremonia de deschidere.

De asemenea, pentru a putea urmări finala probei-regină a atletismului, cea de 100 m, de pe unul dintre locurile cele mai bune din Stadionul Olimpic, doritorii vor trebui să achite suma de 130.000 de yeni (circa 1.000 de euro).


Însă, jumătate din totalul tichetelor vor fi vîndute la preţul de 8.000 de yeni (63,5 euro) sau mai puţin, au precizat organizatorii, în timp ce familiile cu copii din Japonia vor avea la dispoziţie bilete speciale, la fel ca şi persoanele în vîrstă sau cele cu dizabilităţi.

Startul procesului de vînzare a biletelor va fi dat pe 9 mai, pentru locuitorii din arhipelagul nipon, care vor putea depune cereri în acest sens pînă pe 28 mai. Rezultatele tragerii la sorţi vor fi cunoscute pe 20 iunie, după care va mai exista încă o fază de atribuire a tichetelor, care va funcţiona pe principul primul sosit/primul servit, programată în toamna acestui an.

Între 70 şi 80% dintre locurile disponibile vor fi rezervate persoanelor care trăiesc în Japonia, restul fiind alocate vizitatorilor străini. Aceştia vor trebui să aştepte pînă pînă pe 15 iunie şi să apeleze la distribuitorii oficiali de bilete din fiecare ţară.

Numărul exact de bilete alocate nu este cunoscut în această fază, însă este de aşteptat ca acesta să se situeze în jurul estimării de 7,8 milioane, oferită în momentul depunerii candidaturii oraşului Tokyo.

Vînzarea biletelor de intrare pentru Jocurile Paralimpice de la Tokyo va începe în vara acestui an.

Citește-ne pe Telegram, dacă vrei să afli mai multe

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter


Știrile partenerilor noștri
loading...
Mai multe

Sondaj Toate

load