TEMELE PRINCIPALE Toate Știrile

mai multeminimizează

Cel mai îndelungat zbor în spaţiu realizat de o femeie, înregistrat de NASA

Cel mai îndelungat zbor în spaţiu realizat de o femeie, înregistrat de NASA

Astronauta americană Christina Koch a stabilit sîmbătă un nou record pentru cel mai îndelungat zbor în spaţiu realizat de o femeie în cadrul unei singure misiuni, după ce a petrecut 289 de zile la bordul Staţiei Spaţiale Internaţionale (ISS), au anunţat reprezentanţii NASA, citaţi de DPA, transmite Agerpres, citat de Noi.md.

După ce a ajuns la bordul ISS pe 15 martie, Christina Koch a doborît precedentul recordul de 288 de zile petrecute de o femeie în spaţiu, care fusese stabilit de o altă astronaută americană, Peggy Whitson, retrasă între timp din activitate.


Reprezentanţii NASA au felicitat-o pe Christina Koch prin intermediul unui mesaj publicat pe Twitter.

„Este un lucru minunat pentru ştiinţă”, a declarat Christina Koch, de la bordul ISS, pentru postul de televiziune CNN. „Vom analiza alte aspecte ale felului în care corpul uman este afectat de microgravitaţie pe termen lung şi acest lucru este cu adevărat important pentru planul nostru de zboruri viitoare în spaţiu către Lună şi către Marte”, a adăugat astronauta americană.

Atunci cînd va reveni pe Terra, în luna februarie, Christina Koch va fi petrecut 328 de zile în spaţiu, un interval de timp cu doar 12 zile mai scurt decît recordul absolut pentru cel mai îndelungat zbor spaţial în cadrul unei singure misiuni, stabilit în 2016 de astronautul american Scott Kelly.

Cele mai multe dintre misiunile NASA la bordul laboratorului orbital durează aproximativ şase luni.

În octombrie, Christina Koch a doborît un alt record, după ce a participat la prima ieşire orbitală în afara ISS realizată de un echipaj exclusiv feminin, alături de colega ei Jessica Meir.

În timpul misiunii sale la bordul ISS, Christina Koch participă la diverse experimente ştiinţifice, operaţiuni de mentenanţă, operaţiuni de conectare la ISS a vehiculelor spaţiale şi ieşiri orbitale în afara staţiei, potrivit site-ului NASA.

Citește-ne pe Twitter, dacă vrei să afli mai multe

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter


Știrile partenerilor noștri
loading...
Mai multe

Sondaj Toate

load