TEMELE PRINCIPALE Toate Știrile

mai multeminimizează

CEC a Ucrainei a anunțat rezultatele alegerilor parlamentare

CEC a Ucrainei a anunțat rezultatele alegerilor parlamentare

Partidul „Sluga naroda” a cîștigat alegerile anticipate în Rada Supremă, obținînd 43,16 la sută din voturi. Acest lucru a fost relatat sîmbătă de către șefa CEC a Ucrainei Tatiana Slipaciuc, făcînd bilanțul alegerilor parlamentare pe liste de partid.

Potrivit rezultatelor numărării voturilor tuturor alegătorilor, în Parlament au ajuns încă patru partide. „Platforma de opoziție – „Za jizni” a obținut sprijinul al 13,05 la sută din voturi, „Batikivșcina” al fostului premier Iulia Timoșenko - 8,18 la sută, „Evropeiskaia solidarnosti” al fostului președinte Piotr Poroșenko - 8,10 la sută și „Golos” al muzicianului Sveatoslav Vakarciuk - 5,82 la sută.


Partidul „Sluga naroda” la alegerile în Radă, potrivit Slipaciuk, a fost susținut de peste 6,3 milioane de persoane, „Blocul de opoziție - „Za jizni” – de aproape 2 milioane de cetățeni, „Batkivșcina” – de aproape 1,2 milioane de persoane, „Evropeiskaia solidarnosti” – de aproape 1,9 milioane de oameni, „Golos” – de aproximativ 850 de mii de alegători. În urma votării pe liste de partid, „Sluga naroda” a primit 124 mandate de deputat, Platforma de opoziție – „Za jizni” - 37 de mandate, „Batkivșcina” - 24 de mandate, „Evropeiskaia solidarnosti” - 23 de mandate și „Golos” - 17 mandate.

În finalul anunțării rezultatelor membrii CEC au semnat un protocolul.

În același timp, a reamintit Slipaciuk, Comisia Electorală Centrală nu a anunțat încă rezultatele alegerilor oficiale în circumscripțiile uninominale. „Comisia a stabilit rezultate în 191 de circumscripții uninominale [din 199]”, a menționat ea. CEC ar trebui să anunțe rezultatele oficiale ale scrutinului în circumscripțiile uninominale pînă la 5 august.

Alegerile anticipate în Rada Supremă au avut loc la 21 iulie

Urmărește-ne pe Facebook, dacă vrei să afli mai multe

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter


Știrile partenerilor noștri
loading...
Mai multe

Sondaj Toate

load