TEMELE PRINCIPALE Toate Știrile

mai multeminimizează

Cea mai neagră zi pentru China de la izbucnirea coronavirusului

Cea mai neagră zi pentru China de la izbucnirea coronavirusului

Răspîndirea coronavirusului în China nu dă semne de încetinire, iar autoritățile locale au raportat o creștere bruscă atît în ceea ce privește numărul cazurilor confirmate, cît și al victimelor, informează CNN.

Numărul total al cazurilor confirmate a atins 20.438 marți dimineață, o creștere de 18% (peste 3.200 de cazuri) de la o zi la alta. Totodată, numărul morților a sărit la 425, în timp ce luni era de 360, transmite NOI.md cu referire la digi24.ro.


Comisia națională de sănătate din China a anunțat că rata mortalității în cazul coronavirus este de 2,1% la nivel național. Cifra este mai mare în provincia Hubei, unde se află orașul Wuhan - 3,1%.

Un purtător de cuvînt al Comisiei a anunțat că 80% dintre victime aveau peste 60 de ani, iar 75% dintre victime sufereau și de o altă afecțiune.

În afara Chinei, prevalența virusului rămîne scăzută, cu 190 de cazuri raportate în peste 24 de țări.

În timpul unei întîlniri cu oficialii de rang înalt, președintele chinez Xi Jinping a denumit epidemia "un test major pentru China și capacitatea sa de guvernare", pe măsură ce economia statului începe să fie afectată.

Citește-ne pe Telegram, dacă vrei să afli mai multe

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter


Știrile partenerilor noștri
loading...
Mai multe

Sondaj Toate

load