Cea mai mare rețea socială din lume se schimbă la față

Cea mai mare rețea socială din lume se schimbă la față

Se pare că Mark Zuckerberg vrea să lase în urmă vechiul Facebook, implicat în scandaluri de securitate privind informaţiile utilizatorilor săi, iar primul pas pentru a face acest lucru este un nou design. Anunțul a fost făcut de reprezentanții companiei în cadrul conferinței anuale, organizată în San Jose, California.


La eveniment au fost prezentate mai multe schimbări prin care urmează să treacă familia de aplicaţii condusă de Mark Zuckerberg.


Numit „FB5”, cel de-al cincilea update major cu privire la interfaţa reţelei de socializare vine cu mai mult alb, în primul rînd, eliminînd bara albastră pentru care Facebook era cunoscut pînă acum. Schimbarea ar trebui să ofere site-ului o viteză de răspuns şi siguranţă sporită (atît pe desktop, cît şi pe mobil), precum şi o atractivitate mai mare, din punct de vedere vizual.


Una din funcţiile principale pe care noul update pare să se concentreze este cea a grupurilor. Noutăţile din cadrul grupurilor în care eşti înscris vor fi afişate într-un tab special, pentru a putea fi urmărite mai uşor.


Facebook va lansa de asemenea în anumite ţări şi o aplicaţie de dating, cu o caracteristică specială, denumită Secret Crush. Te poţi înscrie în cadrul aplicaţiei şi vei putea numi pînă la 9 prieteni ca fiind un „secret crush”. Dacă unul dintre aceştia se înscrie la rîndul său în aplicaţie şi te numeşte drept „secret crush”, veţi fi amîndoi notificaţi. Dacă sentimentele nu sînt mutuale, nimeni nu va cunoaşte numele persoanelor pe care le-ai introdus.


Vor apărea modificări şi în Facebook Marketplace, acest „Vest Sălbatic” al pieţelor online, pe care Facebook va încerca să îl facă mai sigur. De asemenea, zona de Events va permite utilizatorilor să exploreze mai uşor evenimentele organizate în oraş, să descopere afaceri locale şi să obţină recomandări, notează presa internațională. Toate aceste modificări vor putea fi observate în următoarele luni, atît pe versiunea de desktop, cît şi pe cea de mobil.


Citește-ne pe Twitter, dacă vrei să afli mai multe

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Mai multe

Sondaj Toate

load