COVID-19 în MOLDOVA  Mai multe detalii

Cea mai mare parcare de avioane din lume e plină (VIDEO)

Cea mai mare parcare de avioane din lume e plină (VIDEO)

Cea mai mare parcare de avioane din lume e plină. Coronavirusul ține sute de aeronave la sol, iar cele care zboară au doar cîte 12 pasageri.

Cea mai mare parcare a companiilor aeriene din lume, aerodromul din Victorville, deșertul californian, e locul în care transportatorii Americii și-au dus 400 de avioane goale, în timp ce au oprit mii de zboruri pe fondul pandemiei de coronavirus, scrie Daily Mail, transmite Observatornews.ro.

Filmări uimitoare au dezvăluit cum au fost parcate în deșertul California peste 400 de avioane. Pilotului Bryan Keith i s-a acordat accesul pentru a zbura cu Tigerul Grumman peste Aeroportul Logistic din sudul Californiei, din Victorville, unde climatul uscat minimizează riscul de rugină.


Avioanele deținute de Southwest, Delta, FedEx și alți mari transportatori comerciali și de marfă stau la sol sub soarele de deșert. Instalația Victorville din California este o bază a Forțelor Aeriene dezafectată. Anul trecut, Southwest Airlines a început să-și depoziteze flota de avioane Boeing 737 Max, după ce avionul a fost oprit de la zbor, în urma a două accidente fatale. Însă acum, cu cererea de zboruri care e tot mai redusă pe fondul pandemiei coronavirusului și cu mii de avioane puse la sol, companiile aeriene au început să întîmpine o problemă fără precedent: găsirea unui loc unde să le parcheze.

Aerodromul din Victorville are capacitatea de a primi pînă la 500 de avioane, potrivit companiei care îl gestionează, și se crede că se apropie de această cifră. Clima uscată ajută la reducerea riscului de rugină, minimizînd întreținerea necesară pentru a readuce avioanele în funcțiune cînd se termină coșmarul pandemic.

Alături de avioanele Boeing 737 Max deja parcate aici, sînt acum aeronavele Boeing 747, 757 și 767, Airbus A310, A320 și McDonnell-Douglas MD-10 și MD-11. Autostrăzile, hangarele de întreținere și chiar pistele de pe aeroporturile importante din întreaga lume sînt transformate în parcări uriașe.

Urmărește-ne pe Odnoklassniki, dacă vrei să afli mai multe

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter


Știrile partenerilor noștri
loading...
Mai multe

Sondaj Toate

load