Transnistria stiri: 1381
Eurovision stiri: 501
Preşedintele stiri: 3996

Ce teritoriu de pădure a fost distrus de incendii în zona Cernobîl

27 apr. 2020,, 18:45   Externe
2953 0

Incendiile din zona de înstrăinare a Centralei nucleare de la Cernobîl au distrus deja peste 11 mii ha de pădure.

Aceste cifre au fost anunțate pe 26 aprilie de Serviciul de presă al președintelui Ucrainei, scrie RNS.

Se remarcă faptul că liderul ucrainean, Vladimir Zelenski, a survolat cu elicopterul zona afectată de incendiu și a menționat că focul a distrus mai mult de 11 mii de hectare de pădure. El a numit, de asemenea, accidentul de la Centrala atomo-electrică o tragedie la scară planetară, transmite iz.ru

În plus, președintele Ucrainei s-a întîlnit cu salvatorii și le-a înmânat unora dintre ei distincții de stat, notează postul de televiziune "Звезда". Salvatorii continuă munca de localizare a două focare în zona Cernobîl.

Incendiul de pe teritoriul zonei de înstrăinare a Centralei nucleare de la Cernobîl a apărut pe 4 aprilie, pe o suprafață de 20 ha. Ulterior, zona de incendiu a crescut pînă la 35 ha. S-a planificat stingerea definitive a acestuia în cîteva zile, dar din cauza vîntului puternic, focul s-a răspîndit din nou. Salvatorii au reușit să-l împiedice să ajungă la centrala nucleară de la Cernobîl.


Potrivit HCH, pe 14 aprilie, ploaia a ajutat la oprirea focului la cîțiva kilometri de depozitul de deșeuri radioactive "Подлесный". O depășire a nivelului de radionuclizi în aerul de deasupra zonei de înstrăinare și a teritoriilor adiacente nu a fost înregistrată.

Salvatorii și poliția cred că principala cauză a incendiilor este iarna cu omăt foarte puțin și așternutul uscat din pădure. În același timp, au fost reținute două persoane, suspectate de implicare în izbucnirea incendiilor în zona Cernobîl.

Pe 21 aprilie, s-a raportat că cauzele pericolului ridicat de incendiu în pădurile din Europa de Est, inclusiv în apropierea centralei nucleare de la Cernobîl din Ucraina, au devenit pîmîntul care nu a înghețat în timpul iernii și lipsa zăpezii. La aceste concluzii a ajuns conducătorul științific al Centrului Hidrometeorologic, Roman Wilfand.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?