Ce spune înălţimea despre tine şi cum îţi poate influenţa sănătatea

Ce spune înălţimea despre tine şi cum îţi poate influenţa sănătatea

Cercetătorii din Marea Britanie au descoperit că există o strînsă legătură între înălțimea fiecărui om și sănătatea acestuia. Evident, nu există o înălțime perfectă pentru sănătatea ta, însă această poate determină riscul de expunere la anumite afecțiuni.

Persoanele mici de statură au șanse mai mari să scape de cancerul de piele. De asmenea, persoanele scunde se pot vindecă mai ușor de bolile tiroidiene, afecțiunile la rinichi sau colon, scrie site-ul prevention.com.
 
Persoanele înalte au organe mai mari și implicit mai multe celule, fapt care favorizează dezvoltarea anumitor mutații care duc la apariția cancerului. Mai mult, hormonii responsabili de creșterea în înălțime pot influența evoluția celulelor canceroase.
 
Un alt lucru interesant a fost observat la femeile care au o înălțime de 1,70 metri. Potrivit unor cercetări făcute de specialiștii de la University of Edinburgh’s College of Medicine, acestea au o rată crescută de a suferi de demența după vîrstă de 40 de ani, iar 50% dintre cele care se confruntă cu această boală mintală nu supraviețuiesc.
 
Urmărește-ne pe Facebook, dacă vrei să afli mai multe

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Mai multe

Sondaj Toate

load