Ce s-a întîmplat cu sora mai mică a lui Kim Jong-un, dispărută din spațiul public

Ce s-a întîmplat cu sora mai mică a lui Kim Jong-un, dispărută din spațiul public

Sora mai mică a lui Kim Jong-un, văzută adesea în ultimii ani la evenimente internaționale împreună cu șeful statului, ar fi fost retrogradată de liderul suprem din Coreea de Nord, potrivit The Telegraph.


Kim Yo Jong, în vîrstă de circa 30 de ani, nu a mai apărut în lumina reflectoarelor și a lipsit de la evenimentele publice recente, a informat site-ul NK News.


Absența acesteia ar putea însemna că a fost scoasă din grupul de conducere din jurul lui Kim Jong-un. Chiar dacă a participat la o reuniune parlamentară săptămînile trecute, numele sorei lui Kim Jong-un nu a fost inclus pe lista membrilor supleanți.


Kim Yo Jong a fost ridicată la vîrful Partidului Muncitoresc din Biroul Politic al Coreei la sfîrșitul anului 2017, într-o mișcare care a fost interpretată ca o consolidare a puterii familiei Kim și ca o împrospătare de imagine a dinastiei politice.


Potrivit Telegraph, Kim Yo Jong era foarte influentă în spatele scenei ca vicepreședintă a departamentului de "propagandă și agitație" al partidului, una dintre cele mai puternice femei din regimul dictatorial.


Kim Yo Jong a fost în centrul dramei diplomatice surpriză care a apropiat Coreea de Nord și Coreea de Sud în ianuarie 2018.


Tot ea a atras toate privirile la Jocurile Olimpice de iarnă din Coreea ca primul membru al familiei conducătoare care a mers în Sud în ultimii 60 de ani.


Kim Yo Jong a avut un loc la masă și la summit-ul istoric dintre Kim Jong-un și președintele sud-coreean Moon Jae-in, într-un semn exterior al poziției de confident pe care i-o acordase fratele ei.


Citește-ne pe Telegram, dacă vrei să afli mai multe

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Mai multe

Sondaj Toate

load