Ce riscă şoferii din Franţa dacă utilizează telefoanele mobile în maşini

Ce riscă şoferii din Franţa dacă utilizează telefoanele mobile în maşini

Utilizarea telefoanelor mobile în maşini, chiar şi cînd acestea sînt oprite sau staţionate în altă zonă cu excepţia parcărilor, poate duce la suspendarea permisului de conducere în Franţa, informează miercuri Xinhua citînd media locale, potrivit Agerpres.


Conform unei decizii luată în februarie de Înalta Curte, şoferii din Franţa au interdicţie la utilizarea telefoanelor mobile nu doar atunci cînd conduc, ci şi cînd maşinile sînt trase pe dreapta iar motorul este oprit, cu excepţia situaţiei în care autovehiculul se află într-o parcare special amenajată, notează publicaţia franceză Le Figaro.


În cazul încălcării acestei dispoziţii legale, şoferilor li se poate suspenda pe loc permisul de conducere, o pedeapsă mult mai aspră faţă de măsura anterioară care prevedea sancţionarea şoferilor indisciplinaţi cu puncte de penalizare şi amendă.


Singura excepţie se referă la situaţia în care autovehiculul s-a defectat sau cînd a fost implicat într-un accident, potrivit noii dispoziţii.


Franţa a înăsprit măsurile luate pentru conducere periculoasă ca urmare a creşterii numărului de accidente rutiere după decenii de declin constant. Recent, în această ţară a fost redusă limita de viteză pe drumurile cu două benzi de circulaţie de la 90 la 80 de kilometri pe oră, menţionează sursa citată.


Urmărește-ne pe Odnoklassniki, dacă vrei să afli mai multe

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Mai multe

Sondaj Toate

load