COVID-19 în MOLDOVA  Mai multe detalii

Ce poți să pățești în Qatar dacă ești prins fără mască de protecție

Ce poți să pățești în Qatar dacă ești prins fără mască de protecție

Qatarul a început de duminică să aplice sancţiunile cele mai severe din lume împotriva persoanelor care nu poartă mască de protecţie în public, pedepsele putînd ajunge pînă la 3 ani de închisoare, transmite Agerpres.

Guvernul a decis că este obligatorie purtarea de măşti de protecţie în public, începînd de duminică şi „pînă la noi ordine”. Contravenienţii pot fi sancţionaţi cu pînă la 3 ani de închisoare şi 200.000 de riali (aproape 51.000 de euro) amendă.

Micul stat din Golf a raportat pînă acum aproape 30.000 de cazuri de infectare cu noul coronavirus, adică 1,1% din totalul de 2,75 milioane de locuitori, şi 15 decese.


Potrivit autorităţilor, adunările de familie din timpul lunii Ramadanului ar putea favoriza transmiterea virusului.

În Qatar, restaurantele, sălile de cinema, centrele comerciale au fost închise, dar şantierele de construcţii - mai ales cele avînd legătură cu Cupa Mondială la fotbal din 2022 - au fost menţinute în activitate, cu respectarea regulilor de distanţare fizică şi purtarea obligatorie a măştii din 26 aprilie.

Purtarea măştilor a devenit obligatorie acum în aproximativ 50 de ţări.

În Maroc, persoanele care nu respectă această obligaţie riscă pînă la 3 luni de închisoare şi 120 de euro amendă, iar în Ciad, pînă la 15 zile de detenţie.

Urmărește-ne pe Facebook, dacă vrei să afli mai multe

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter


Știrile partenerilor noștri
loading...
Mai multe

Sondaj Toate

load