TEMELE PRINCIPALE Toate Știrile

mai multeminimizează

Ce pedepse primesc cei care vor să iasă din serviciul militar chinez

Ce pedepse primesc cei care vor să iasă din serviciul militar chinez

Cu 2 milioane de oameni în forţele armate ale Chinei, s-ar putea crede că povestea unei singure persoane care nu a putut urma rigorile vieţii militare nu ar atrage atenţia la nivel naţional.


Însă nu a fost cazul lui Zhang Moukang, un student la universitate, din provincia sudică Hainan.


O poveste postată pe website-ul în limba engleză al Armatei de Eliberare a Poporului (AEP) detaliază pedeapsa pe care tînărul Zhang a primit-o, după ce a transmis PLA că nu mai vrea să fie în serviciu.


Ce îl aşteaptă pe Zhang?


El se confruntă cu opt pedepse care includ o interdicţie de doi ani de a călători în străinătate, de a călători în China cu avionul, cu trenuri de lungă distanţă sau cu autobuze; interdicţie de a cumpăra imobiliare; imposibilitatea de a primi împrumuturi sau asigurare; interdicţia de a-şi deschide o afacere sau de a se înscrie la facultate.


Zhang, a cărui vîrstă nu a fost făcută publică, nu va avea voie să aibă un loc de muncă în administraţia publică pe toată durata vieţii sale, nici ca angajat temporar. Şi acest lucru include şi companiile guvernamentale într-o ţară în care cea mai mare parte a industriei este condusă de stat.


De asemenea, există şi un cost financiar: o amendă de 4.000 de dolari şi despăgubirea armatei cu 3.750 de dolari, pentru costurile legate de pregătirea sa în timpul scurtei sale cariere de soldat, inclusiv „o examinare politică”, examinarea medicală, cheltuieli legate de călătorii şi costuri de întreţinere, precum şi cazare şi îmbrăcăminte. Zhang va avea parte şi de o umilire în public: acţiunile şi pedepsele sale vor fi „publicate societăţii prin intermediul canalelor TV, ziarelor şi reţelelor de socializare”.


Citește-ne pe Telegram, dacă vrei să afli mai multe

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Mai multe

Sondaj Toate

load