Ce despăgubiri îi va plăti familiei lui Neil Armstrong un spital din SUA

Ce despăgubiri îi va plăti familiei lui Neil Armstrong un spital din SUA

Un spital din Ohio, SUA, a încheiat o înţelegere în valoare de 6 milioane de dolari cu familia lui Neil Armstrong, care a acuzat instituţia de neglijenţă privind complicaţiile postchirurgicale ce au dus la decesul celebrului astronaut american, în 2012, informează Associated Press.


Informaţiile apar în documente şi un raport obţinute de publicaţia americană The New York Times.


Înţelegerea a fost încheiată în 2014, între spital şi zece membri ai familiei astronautului, respectiv cei doi fii ai acestuia, sora şi fratele lui şi şase nepoţi, potrivit documentelor depuse la o instanţă din Cincinnati, devenite publice marţi. Văduva lui Armstrong, Carol, nu a primit niciun ban în urma acestei înţelegeri, deşi a făcut parte dintre reclamaţi.


Fiii lui Armstrong, Mark şi Rick, au acuzat Spitalul Mercy Health-Fairfield de neglijenţă, potrivit The New York Times.


Deşi s-a ajuns la această înţelegere financiară, reprezentanţii spitalului şi-au menţinut declaraţiile potrivit cărora i-au acordat lui Armstrong îngrijirea medicală de care a avut nevoie.


Totuşi, spitalul, în numele său şi al angajaţilor, a fost de acord cu încheierea unei înţelegeri în valoare de 6 milioane de dolari, pentru a evita eventualele acţiuni publice pe care le-ar fi iniţiat familia dacă nu s-ar fi decis acest lucru, se arată în documente.


Neil Armstrong a fost internat în spital în august 2012, pentru un bypass vascular, dar, după intervenţia chirurgicală, a dezvoltat nişte complicaţii care i-au provocat decesul, potrivit documentelor din instanţă. Astronautul american Neil Armstrong a fost primul om care a păşit pe Lună, în cadrul istoricei misiuni Apollo 11, pe 20 iulie 1960.


Armstrong a fost comandatul misiunii Apollo 11, care i-a mai inclus pe Edwin "Buzz" Aldrin, cel de-al doilea om care a păşit pe Lună, şi pe pilotul de modul Michael Collins.


O persoană discretă, Armstrong a fost descris drept "un erou tăcut", fugind mereu de lumina reflectoarelor. Considera mereu că, de fapt, nu îşi face decît datoria. După ce a părăsit NASA, a fost profesor de inginerie spaţială la Universitatea din Cincinnati, între anii 1971 - 1979. Din 1982 pînă în 1992, a fost preşedinte al Computing Technologies for Aviation, Inc., din Charlottesville, Virginia. A murit la vîrsta de 82 de ani, în Cincinnati, Ohio, pe 25 august 2012.


Urmărește-ne pe Odnoklassniki, dacă vrei să afli mai multe

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Mai multe

Sondaj Toate

load