Cazul Skripal: Un nou suspect a fost identificat

Cazul Skripal: Un nou suspect a fost identificat

Un nou suspect rus, pe lîngă cei 2 ofiţeri GRU identificaţi deja, a fost implicat în atacul chimic din Marea Britanie care i-a vizat pe Serghei Skripal şi pe fiica lui.


Numele lui real este Denis Sergheiev, dar acesta deţine paşaport străin pe numele Serghei Fedotov.


Jurnaliştii de la Bellingcat și The Insider susţin că individul are grad de general-maior, lucrează la GRU şi anume el ar fi condus operaţiunea împotriva familiei Skripal.


Sergheiev ar fi aterizat în Londra în data de 2 martie a anului trecut şi s-a întors în Rusia în 4 marie, ziua în care au fost otrăviţi Serghei şi Iulia Skripal. În timpul vizitei în Marea Britanie, Denis Sergheiev a folosit doar internet de la telefon, evitînd să se conecteze la vreo sursă de Wi-Fi. Discuţiile sale erau efectuate prin aplicațiile WhatsApp, Viber şi Telegram.


Jurnaliştii susţin că în data de 3 martie, Sergheiev a plecat în centrul Londrei, acolo unde se presupune că ar fi avut o întrevedere cu Alexandr Petrov și Ruslan Boșirov, cei care ar fi efectuat atacul asupra familiei Skripal. Se presupune că imediat după întîlnire, cei doi indivizi s-au îndreptat spre Salisbury.


Denis Sergheiev a mai fost în Marea Britanie în 2017, exact în aceeaşi perioadă în care ţara a fost vizitată şi de colonelul rus Alexandr Mişkin. Se crede că anume în timpul acelei călătorii a fost planificat atacul. Sergheiev are 46 de ani şi s-a născut în Kazahstan.


La începutul anilor 2000, el s-a mutat cu traiul în Moscova şi s-a înscris la Academia Militară a Ministerului Apărării. Numele său în documente ar fi fost schimbat în 2010. Serghei şi Iulia Skripal au fost otrăviţi cu Noviciok în data de 4 martie a anului trecut în Salisbury. Ambii au supravieţuit atacului chimic şi se află sub protecţia autorităţilor britanice. Rusia a negat orice implicare în acest caz.


 


Urmărește-ne pe Odnoklassniki, dacă vrei să afli mai multe

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Mai multe

Sondaj Toate

load